Broccolipaj & Västerbottenostpaj

 

Broccolipaj ca 10 personer

Pajskal:
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning: 
500 gram fina broccolibuketter
1 röd paprika
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och paprikabitar,
tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg - salta och peppra lite ( men tänk på att ädelosten är salt i sig )
Riv över ost och grädda i cirka  20- 30 minuter.




Västerbottenostpaj ca 8 personer


Pajskal:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
4 dl riven västerbottenost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm chilipulver/chilipeppar

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda smör, vatten och vetemjöl till en deg, och låt den stå svalt i ca 20 minuter.
Tryck ut den i en form, picka med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde och tillsätt salt och chilipeppar. Blanda i osten och häll ner i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Som ni märker så tillagas pajerna på nästan exakt samma vis så det var superenkelt att kunna hålla reda på de båda! 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0