Sötpotatissallad & Rödbetssallad



Sötpotatissallad

2 stora sötpotatisar
2 msk olivolja
flingsalt
500 g delade körsbärstomater
3 strimlade salladslökar eller 2 smårödlökar
skal (endast det gröna) och saft av 2 lime
1 kruka mynta

Gör såhär: 

Tvätta sötpotatisen ordentligt och skär i normalstora bitar. Pensla med olja och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de känns helt färdiga.
Vänd ihop med tomater, lök och mynta och salta efter behag. Riv limeskal och pressa limejuice över salladen.
Man kan även ha flytande honung i för extra sötma men vi valde att skippa det.




Rödbetssallad
Det här receptet gjorde vi på fri hand så jag vet egentligen inga mått, man får ta som man vill helt enkelt!

Rödbetor

Ruccolasallad
Bladspenat
Honung
Pinjenötter
Chevréost

Skala rödbetor och skär dem i bitar, ha in dem i ugnen tills de känns färdiga och låt sedan svalna.
Rosta pinjenötter i en liten stekpanna. Blanda ruccola, bladspenat och rödbetor och ha i lite honung.
Häll över pinjenötterna och smula chevréost över.


Postat av: a n n i k a
2015-10-18 - 14:31:49

Gott!

URL: http://blogofphoto.webblogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0