Morning walk


Idag gick jag och Oliver ut på långpromenad eftersom vädret är så fint, och innan dess hade jag tränat lite hemma. I början gick det ganska snabbt, Oliver var ovanligt lätt att ha och göra med och vi njöt rejält, men sedan började min fot känna sig jättelustig, helt stel och ond så jag började halta?? Så himla tråkigt när man har världens flow, fick gå i "normaltakt" resten av promenaden... nu känns det bättre men foten känns fortfarande lite stel att böja på.
Ikväll ska jag ha cykelpasset på jobbet så jag hoppas att det går bra! Fram tills dess får jag ta det lugnt, jag som hade tänkt träna mer haha!


REDHEAD



Alltså åååh fick världens saknadskänslor för mitt röda hår! Detta är för ca 2 år sen...
Om inte rött hår var så fruktansvärt dyrt och krävande och svårt att få bort så hade jag nog färgat det så igen för ett tag. Men jag minns vägen från rött till blont med skräck så jag avstår. 

Erkänn det skulle va superbra om man kunde byta hårfärg hur som helst som i The Sims? 


Breakfast & Series


Idag vaknade jag tidigt trots min sovmorgon, så vad passar bättre än att äta frukost och se på serier i sängen? Det är nästan samma som att sova ju. Solen skiner rakt in igenom mitt sovrumsfönster och viskar åt mig att jag ska gå ut, snaaart solen snaart! 


Sconesmåndag


Idag gjorde jag och syrran scones till kvällsmat because why the hell not. De blev som vanligt asgoda och vi blev jättemätta.
Imorgon har jag sovmorgon pga kvällsjobb, så den här kvällen måste utnyttjas på bästa vis, därför har jag köpt chips och jordgubbar. 5/5 Cornysar!


Kick Me



Har ju inte uppmärksammat den här apbra videon här ens, skäms på mig!
Men idag fick jag feeling och lyssnade massvis på SWS och saknade konserten så vad passar bättre? 
Härlig video som man blir glad av!


En vanlig torsdag

Liten blyg selfie from the other day.

Idag slutade jag jobbet tidigare än planerat, och då gick jag hem och sov. De timmarna hade inte funnits på mitt dagsschema annars så de behövde inte göra det nu heller hoho. 
Sedan har jag handlat, lagat tomatsoppa som blev himmelsk, och sart ska jag gå ut och gå en sväng.
Mår bra för vädret har varit underbart i flera dagar, nästan för varmt för att kunna jobba haha!
Imorgon är det fredag, jobb och sedan sticker jag till Martin. 

Såhär fint väder var det i tisdags när jag jobbade kväll. Älskar att jobba kväll faktiskt, mycket lugnare och mysigare.


22 april.



Här har det varit tomt i några dagar, har haft för mycket i huvudet helt enkelt. Har bland annat jobbat, fixat med ansökan till skola, tittat på lägenhet och spenderat tid i solen. Inga fel om jag får säga det själv. 
Det är mycket som pågår just nu i mitt liv, eller som är på gång iallafall. Säger inte för mycket ännu men det kommer. Förhoppningsvis blir framtiden precis så som jag hoppas på! 

Idag är det 22 april, vilket är en ganska så jobbig dag. Det är idag 5 månader sedan en vän till mig gick bort, och det är även dagen då han skulle fylla 20 år. Det skär i hjärtat när jag tänker på alla som stod honom så mycket närmare än vad jag gjorde, hans syster, mamma, flickvän, vänner.
Har tänkt mycket idag, både på Tristan och på livet över lag. Hur människor man tycker om faktiskt kan försvinna utan att man är beredd på det. Att livet kan tas ifrån en på ett ögonblick fast man inte var färdig här.
Tänker på att Tristan var i början av sitt liv, sin karriär. Han blev någon, precis som han alltid hade velat.
Sedan försvann allt.




Effy & Freddie





Från Skins UK, andra generationen.

*I ship these two soo so hard*


Pizza-time!

 
Idag jobbar jag delad tur (börjar 17 igen) och är ensammast i hela världen så då har man inte tid att laga mat minsann. Så därför äter jag pizza och ser på Skins UK istället. Är på säsong 3 nu vilket betyder generation två, är skapligt deppig över att originalpersonerna ej är kvar förutom Effy, men börjar gilla det mer och mer nu :) 
Önskar er alla en fin och solig lördag! ♥


Medeltids-känslor


ÅÅh jag saknar Medeltidsveckan så himla mycket idag... Saknar folket, mina kläder, vädret, Visby, allt. Längtar sååå tills jag får strosa barfota längs gatorna igen, förhoppningsvis då i en ny klänning! 
I år blir det 7e året vi åker på MTV, och det blir 3e året vi har medeltidskläder. Helt sjukt att det var så länge sen vi var där första gången!!! Vi har bokat boende än så länge så det är bara färjan kvar, känns som att detta året kommer bli det bästa någonsin faktiskt, pga vi bor så himla perfekt!! 
gaaaah ge mig augusti nu pls!


Kylie Jenner


Kan väl avslöja att min största girlcrush just nu är Kardashian-minstingen Kylie Jenner, (BARA 17 ÅR JAG DÖR)
Förståååår inte hur hon kan vara så snygg! Antar att det lönar sig att ha bra gener...


Lite bilder från dagen

Började dagen med en powerwalk kl 8, var lurig och sov med persiennerna uppe så att jag skulle vakna tidigt av solljuset. Sedan spenderade jag och Oliver lite tid i altansoffan.


En sådan här solig dag kräver stora solglasögon! Jag har btw INTE klippt mig, det är bara någon wierd skugga på bilden...

 
Sedan avslutade jag dagen med ännu en promenad, i det här fina solljuset. Mysigt värre! Nu ligger jag helt svettig i soffan och ser på matprogram på tvn, ska nog snart dra på en film och somna till den...


Havrepannkakor och proteinmjölk


Här har ni en bild på min fabulösa lunch/middag/mellanmål/whatever u wanna call it, nämligen havrepannkakor!
Den här gången tog vi genvägen och använde helt enkelt havremjöl istället för vetemjöl, men nästa gång ska jag göra dem på havregryn. Som havregröt fast med ägg och sen i stekpannan ba!

Sedan vill jag även passa på att tipsa om denna mjölken som är otroligt god. INTE lika god som Oatlys havrechoklad, och heller inte lika vänlig pga detta är ju riktig mjölk, men den var ändå god. Bra för oss som behöver lite mer protein i våra liv. 
Om ni laddar ner appen ICA Hälsorabatt och kopplar den till Runkeeper (eller valfri annan träningsapp) så får ni 25% rabatt på ICA Gott Liv-varor när ni sprungit eller gått 50 km. Jättebra motivation!! 


Todays look



Strawberries & grapes

 
Idag har jag varit helt ledig, det har varit jättetråkigt faktiskt. Jag hade planerat att jag skulle promenera mycket med Oliver, städa, träna och laga mat, men vädret har varit så himla pisstråkigt så jag har varit opepp på hela livet. Har tvättat och plockat upp kläder från golvet, men sedan har jag mest tittat på tv och spelat Sims. Nu på eftermiddagen var jag och syrran dock iväg till gymmet en snabbis och sedan till affären, så nu har jag gjort mig förtjänt av lite godsaker. Ska även fuska och äta mitt goda frukostbröd till kvällsmat hoho. 

Imorgon är jag helt ledig IGEN så jag får hoppas att livet känns roligare då så att jag kan få något gjort. Sedan jobbar jag hela helgen.
Jag och Martin har förresten fått lite napp på eventuella lägenheter vilket känns jättekul! Det är inte säkert att någon av dem blir våra men det finns hopp!
Håll tummarna!


Recept - Frukostfrallor

Ingridienser
4 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1,5 msk socker
2,5 dl vatten
riven ost


Gör såhär
Blanda ihop alla torra ingridienser, men ta sockret sist. 
Blanda i vatten och rör runt tills det blir en deg.
Man kan behöva tillsätta mer mjöl då den kan bli kletig.
Kleta ut bullarna på en plåt och strö riven ost över efter behag. 
In i ugnen på 200 grader i ca 20 min (beror på hur stora man gör)



 
Detta var andra gången jag gjorde dessa, och förra gången rullade jag dem till jämnare brödbullar, men denna gången testade jag att bara "kleta ut dem" och de blev perfekta! Som scones fast krispigare!
 


Individen - Småstadsbarn

 


I torsdags kväll skrek jag något för högt när jag satt i jobb-bilen påväg tillbaka till kontoret. Det var nämligen premiär för Individens nya låt Småstadsbarn på Musikguiden i P3. Höll på att spricka av stolthet :'D 
Nu har även en musikvideo släppts som är väldigt fin! In och lyssna nu!!


En tisdag behöver lite klädinspo

 
Jag gissar på att det inte bara är jag som vill ha långa varma sommarnätter och fina kläder? 



Ett besök i Norrköping


På söndagen var det dags för småkusinerna att åka hem, så vi tog tåget till Norrköping och njöt inte så mycket där, det var mest blåsigt. 

 
Men vi hann med att kolla in potentiella bostadsområden och drömlägenheter, och eftersom Norrköping är en så himla fin stad så ville jag bo i princip överallt.

Avslutade med en fika på Espresso House innan vi tog tåget hem igen. 


Ett lördagsäventyr.

 
Den här helgen har varit en riktigt äventyrshelg, vi har nämligen geocachat oss igenom en hel utflyktsdag! 
Martins kusiner var på besök från Nyköping så vi bestämde oss för att visa dem runt i vårt fina landskap.
Första stoppet var Alvastra Klosterruin där vi kikade på gamla underjordiska rum och njöt av vädret och lite historisk allmänbildning. 
Sedan åkte vi uppför Omberg för att se på utsikten och leta efter geocachar och grottor. 




Efter ett middagsstopp i soliga Gränna åkte vi till Brahe Hus och såg ännu mer av Vättern.
Hittade sammanlagt 7 eller 8 geocachar den dagen, både på stoppen och längs vägen hem. 



Produkterna som räddar livet på mitt hår


1. Eftersom mitt hår är så slitet efter år av färgning så använder jag ofta balsamspray för att slippa borsta sönder det varje morgon. Detta är även lite blå toner i så mitt blonda hår håller sig blont. Mycket bra balsam, som ni ser så är mitt nästan slut (finns lite på botten kvar) så det är dags att beställa nytt!
Detta köpte jag på Lyko för något år sedan, tror det finns kvar där än.

2. Med den här underbara håroljan kan jag fejka till mig ett glansigt och friskt hår när det egentligen är dött innerst inne. Bra trick. 
Detta fick jag i juleklapp men gissar att man hittar det lite var stans. Märket är Schwarzkopf om det inte syns.

Sedan har jag nu börjat använda torrschampoo för brunt hår, eftersom min utväxt är typ ljusbrun och blir jätteful med vanligt torrschampoo.


Blommigt



Ena halvan av dagen hade jag jobbkläder på mig, och resten av dagen har jag på mig detta. 
Klänningen köpte jag i Camden när jag och Martin var i London förra våren åååh vad jag längtar tillbaka!!

Det tråkigaste med att jobba i hemtjänsten är att man typ ständigt har samma fula vårdkläder på sig dag ut och dag in. Sedan kommer man hem och är jättetrött och drar på sig något gammalt bekvämt och känner sig ful. Så idag bestämde jag mig för att känna mig fin istället. Bra val av mig. 


Amsterdam


Jag och Martin har tittat på resor, och är ganska säkra på att Amsterdam blir nästa upplevelse. Gärna nu på våren då det sägs vara som finast. 
Någon av er som läser som har varit i Amsterdam? Vad tyckte ni? 
Det verkar vara så himla fint med vattnet och husen och blommorna och alla som cyklar åååh ♥ *drömmer mig bort*

Har ni något resmål ni vill besöka snarast?


Work out

Arkivbild, sorry!

Idag jobbar jag kväll vilket innebär träningsdag! Dock latade jag mig en aning och sov längre än jag hade planerat, så nu har jag ätit havregrynsgröt samt gått morgonpromenaden med Oliver. Dags att sätta igång med mag/rumpövningar! 
Har ni några särskilda träningsscheman upplagda? Hur ofta tränar ni på en månad? Jag försöker verkligen vara aktiv men det är svårt, så när jag väl har både tid och ork försöker jag ta ut mig så mycket jag bara kan! 


Blir kameralös ett tag till

Haha alltså, skickade ju tillbaka min trasiga kamera till Siba i början av förra veckan, och nu fick jag svar att de hade tänkt skicka en ny till mig men att den var helt slut på hela Siba?? Man ba eeeh ok konstigt. Så jag fick välja mellan att få den lagad eller få pengarna tillbaka, och så kollade jag runt lite och hittade kameran billigare på en annan sida så jag tar pengarna hohoho. Därför blir jag nu kameralös tills den nya kommer, och därför har min blogg 0% kvalitet just nu. Deal with it. 

Gammal bild från när jag var en mermaid i somras. Saknar att vara en mermaid.


Mr Cool bokad till Emmaboda


Jag antar att få har missat detta? Det blev nyligen känt att Emmaboda hade bokat en artist som kallar sig Mr. Cool, och som skriver groteska texter där han utförligt beskriver hur han ska våldta och mörda kvinnor och barn, vad han tycker om bögar och svarta samt att han ska våldta sin egen dotter. 

HÄR kan ni läsa resten av artikeln.

Här följer en av hans låttexter, läs den gärna noga;

Nu kanske ni skrattar och tänker "men detta måste ju vara ett skämt??" Nej. Det är inget skämt. 
Om detta ska föreställa någon form av ironi så är det väldigt illa framställd, samt att detta är i högsta grad kränkande för majoriteten av människorna i världen. Jag kan inte under några omständigheter förstå att människor lyssnar på detta och tycker att det är underhållning??? Och att Emmaboda, en festival som visserligen är väldigt ojämställd, men även borde värna om sitt rykte, går och bokar en sådan här artist är för mig ofattbart. Det är 2015, och vissa människor godkänner detta. 

Här är deras svar på tal via twitter;



NEJ kära lilla du, musik måste inte handla om kärlek. Men våldtäkt och mord? Kvinnoförnedring? Homofobi? Rasism? Inte okej!

Jag har själv inte lyssnt på någon låt då jag inte på något vis vill stötta denna formen av musik men jag kan bara tänka mig hur den låter. 
Vill gråta när jag tänker på att unga människor hittar den här musiken och VÄXER UPP till den? Tror att det är så här man behandlar kvinnor och homosexuella?? Det är så vidrigt äckligt att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Jag hade inte tänkt åka på Emmaboda då det inte är en festival som faller mig i smaken, men nu skulle jag inte ens åka om jag fick betalt. De har sjunkit extremt lågt i mina ögon. 


Breakfast


Mmm, jag fick min frukt&bär-frukost till slut, är såå nöjd :') 
Känner på mig att den här dagen kommer bli underbar! Åker till Martin om ett tag så vi får se vad vi hittar på ikväll.


Fruktcravings


Gaah jag är så sjukt sugen på färsk exotisk frukt så det är inte vettigt haha! Speciellt ananas har jag varit sugen på i flera dagar, men har varit för snål för att köpa... Kostade dick på mig lite färska jordgubbar förut så det ska jag mumsa på ikväll när jag och mamma har filmkväll :')
Har ni någon favoritfrukt? 


Skins & smoothie

 
Är så himla trött så jag ser på Skins och dricker banan- och jordgubbssmoothie med kokos istället för att vara ute i solen. Snacka om att jag vet hur man inte tar vara på en fin dag haha! 


Väntar på kläder

 
De här tre topparna har jag klickat hem och längtar tills de dimper ner i min brevlåda! 
De är alla från Wish, som Ebay, fast bättre! 


Fredag morgon


Klockan är snart nio men jag ligger kvar i sängen ett tag till. Det är min första lediga dag på sex dagar så jag tänker utnyttja den till max; äta god frukost, se på Grey's, gå ut i det fina vädret samt åka ut på landet. Solen skiner utanför fönstret och om man bortser från de ynka 7 graderna så kan man nästan tro att det är sommar. Den här så kallade sorgedagen blir nog inte så  värst sorglig ändå.
Glad påsk!


GIF


Nu har jag sedan jag la upp förra gifen lyckats skaffa Photoshop, samt lära mig göra gifs där. 
Mycket bra av mig må jag säga. 

Dock så är det himla pisstråkigt att blogg.se endast tillåter bilder upp till 8mb när denna från början var 21mb så fick korta av den massor :( Tips på det?


Lunch


Ska möta upp mamma på stan nu och äta lunch, och sedan är det dags för sista jobbturen för den här veckan! 
Ha en fin dag :)


Inspo

 
 

Röda läppar är livet just nu, dock så jobbar jag typ jämt så kan ej ha det. 
Bilderna är från tumblr.
 
 


1 april.

Skulle börjat jobba nu vid 15, men precis när jag stod i hallen med jackan på så ringde chefen och sa att det var framflyttat till kl 17. Så det var bara att ta av sig och börja om... Vet inte vad jag ska göra i 1,5 timme förutom att sitta vid datorn så that's what I'll do.
Jaha, första april nu då. Har ni blivit lurade ännu? Det har inte jag (tror jag inte hoho, chefen kanske skämtade, bra skämt isåfall) 

Har lämnat in min kamera nu även så det får duga med en 1 år gammal GIF. 
Puss & Kram



 


RSS 2.0