Söderköping

Igår åkte jag, Pauline och Linnéa tillbaka till Medeltiden, denna gången på Söderköpings gästabud! Vi såg gycklarshower, åt glass och köpte saffranskarameller. Fick lite Visby-ångest men det går över.


Idag består mitt schema av Pretty Little Liars till frukosten, och sedan ska jag börja sortera tvätt. Vi är nämligen världens pensionärspar och ska spendera lördagskvällen i tvättstugan, party hard osv.
Trevlig lördag sötnosar!




Vad mitt liv består av

Svaret är enkelt; god mat och plugg.
För övrigt så försöker jag för mitt liv förebygga en dunderförkylning som jag känner på mig är påväg, och på torsdag ska jag på möte om eventuellt nytt jobb. Så håll era tummar och tår vänner!

Nu hälsar jag och huvudvärken of doom godnatt!


Söndag


Såhär fin är himlen utanför vårt fönster nu! Är så lycklig över att vi har en sån fin utsikt och solnedgång här i vår lägenhet, helt sjukt! 
Nu ska vi se på serier och äta glass, perfekt sätt att ladda för en ny skolvecka skulle jag säga! ;)



Stadsfest


I fredags påbörjade jag och Ellen vår stadsfest i Linköping med Rix FM, vin i ett parkeringshus och sedan vidare till ett svettigt dansgolv och drinkar! Har aldrig varit svettigare, och kroppen kändes som den just gått igenom världens träningspass! 

Vi såg bland annat fantastiska Molly!!

Igår körde vi rond två, såg Syster Sol, Individen och Kungarna och Mums-Måns, träffade fina vänner och hamnade återigen på ett livat dansgolv. Fick även syn på Måns i VIPen så vi stod någon meter bort och fangirlade en aning! 


Ett möte med en man.

Idag när jag hade varit ute och gått en sväng så skulle jag gå hem genom järnvägstunneln, och redan på långt håll ser jag att där i tunneln sitter en tiggare på marken. Jag ser mig hastigt omkring efter människor och även en annan väg att ta, för efter allt som hänt i vårt land så vill ingen tjej vara ensam i en tunnel med en man, även fast det är mitt på dagen. 
Till min besvikelse så är det ingen som är påväg mot tunneln, så jag tar ett djupt andetag och fortsätter. 
När jag närmar mig mannen tittar han upp på mig och säger hej, och trevlig som jag är så svarar jag alltid hej tillbaka. Han frågar om jag har en krona, jag svarar att jag tyvärr inte har några småpengar på mig. Han önskar mig en bra dag och säger att jag är fin i håret. 
Hela vägen hem har jag ett superfånigt leende på läpparna, men samtidigt är jag så otroligt ledsen. Ledsen över hur jag, och så många andra tjejer, dömer honom. Ledsen över att de enda personerna som är trevliga mot okända människor, det är de som har det sämre än oss. Och många människor kan inte ens säga hej till någon som sitter på marken. 

Så vet ni vad jag vill uppmana er till nu? Att nästa gång ni träffar på någon som sitter och tigger, utanför affären eller tågstationen, säg hej. Le mot dem. Det spelar absolut ingen roll vad ni tycker om tiggeri i allmänhet, men det är fortfarande en människa som sitter där. Det gör så fruktansvärt mycket mer att le än att ignorera dem. 






En liten torsdagslista

Bäst i veckan hittils.
Att mamma och mormor och Oliver kom på besök idag och hade med sig lunch som vi åt i vårt alldeles för soliga kök, och jag bjöd på nyköpta bullar! (Har ännu inget att baka med)

Sämst i veckan hittils.
Att Martin har jobbat kvällsskift så vi har i stort sett bara träffats mellan 00.30 och 07.30.

Där har jag ont.
I en av mina visdomständer, som har suttit där och skött sig i flera år?? Har haft jätteont i käken och huvudet pga den i två dagar...

Det tänker jag mycket på.
Just nu är jag så inne i sambolivs-tänket så det är nog mest det som snurrar i mitt huvud. Vänjer mig långsamt vid att dela 65 kvm med någon. Ser mig omkring i vardagsrummet och ser OSS.

Det klär jag mig i.
Idag gäller shorts och linne, gärna naket pga SÅ VARMT

Till helgen ser jag fram emot.
LINKÖPINGS STADSFEST!! Det har blivit som en tradition att jag och Ellen åker dit, dricker obestämd mängd alkohol i en park och gömmer resten på bästa gömstället, ser massa kul livemusik och träffar folk. Det ska bli såå kul!

I lurisarna hör jag.
Jag är inne i någon period då jag verkligen hatar allt jag tidigare lyssnat på. Därför sitter jag mest på tåget med min spotifylista med 1500 låtar i och byter och byter och byter... skittråkigt.

Det dricker jag.
Massa vatten!

På fredag händer detta.
Dag 1 av LKPG stadsfest, Rix FM!

Å på lördag det här.
Dag två med Mums-Måns *dreglar*

Söndagen tillbringas så.
Säkert i soffan!

Och mest av allt önskar jag detta.
Att mitt liv fortsätter i den riktning det gör nu :)


Onsdag


Idag hade jag vågigt hår och krage, because I'm fab as fuck. Gick i skolan till 16 för första gången, och det var sömnigt! Som tur är hade vi förflyttningskunskap hela lektionen efter lunch så man slapp sitta stilla och lyssna utan arbetade mer aktivt. 
Fick öva på att ställa oss upp från stolar med olika hjälpmedel, i en gammals perspektiv såklart. Kändes lustigt men nödvändigt. Trivs bra i min klass med, tror att detta kommer bli kul!
Just nu är jag så fruktansvärt trött så vet knappt vad jag skriver haha, ska plumsa i säng när som helst!
Imorgon är jag ledig och då kommer mamma och mormor på sitt första besök i vår lägenhet! Såå kul!


Att sitta barfota på manteln

Något av det bästa jag vet i hela världen är ju som bekant medeltidsveckan i Visby, och just där är det allra bästa att vara barfota. Så här följer lite bilder på det. ehe.
Utöver detta kommer bilderna från Visby ta tid, och kanske dyka upp här då och då utan förvarning. Är nämligen för rastlös för att sitta och komponera ihop inlägg och fixa till bilder.
Här har vi invigningskvällen, då vi satt och pratade med en amerikan och försökte tända rökelser (förgäves då den bara slocknade). Sedan lyssnade vi självklart på massa bra musik och såg en underbar solnedgång och kastade macka i havet.


Här satt vi i en kö på det kullerstensbeklädda Stora Torget, med mysigt skitiga fötter!

När det är så varmt att man knappt kan andas så är det skönt att slänga sig i gräset vid stranden och sträcka ut kroppen! Eller kanske ta en liten promenad i vattnet!


Uppdatering om livet.

 
Tog tag i livet och färgade håret rosa i helgen. Kanske för att jag ständigt känner en inre strävan att aldrig nånsin bli normal, kanske blev jag tillfälligt galen. Who knows.
Skollivet går bra, förutom att det för tillfället känns så himla slappt. Jag går 9-12 måndag och tisdag, 9-16 onsdag och ledig torsdag och fredag. Dock så är jag dödstrött ungefär varje dag eftersom jag inte är van vid att sitta stilla och stirra och ta in information flera timmar i sträck, jag är van vid att jobba, cykla och arbeta fysiskt. Sedan kan jag ju redan precis allt som en undersköterska gör, eftersom jag jobbat i vården i tre år så lite uttråkad blir man allt av att upprepa allt.

För övrigt så kan jag säga att sambolivet går utmärkt bra. Denna vecka ses dock jag och Martin nästan inte alls eftersom han jobbar kvällsskift och jag går i skolan på förmiddagarna. Tråkigt, men det är bara denna veckan sedan går han över på helgskift. 

Nu ska jag göra klappa ihop datorn och lägga mig i sängen, första gången jag lägger mig ensam i lägenheten!
Fastighetsskötaren var här förut idag och skämtade om att det kanske spökar här, thanks for that.....
Godnatt!
 




Finbesök

 
 Har just gjort iordning mig och hemmet för att välkomna min bästa vän Ellen på lördagsmys! 
Hon kommer sova här inatt eftersom Martin övergett mig för att campa i skogen och jag är för feg för att sova ensam. Då är det tur en har vänner som tycker om en och inte vill att en ska dö.


Lägenhet in progress

Jag har inte haft för avsikt att utelämna bloggen från mitt liv, men det har liksom blivit så när jag har börjat skolan och flyttat och haft tusen saker för mig som är viktigare än att sitta vid en dator. Men nu börjar vi komma iordning, fått internet och till råga på allt; jag är gräsänka i helgen, så jag tänkte att jag skulle ta med er på en liten rundtur i vår lya. Allt är långt ifrån färdigt, men det kan vara kul att se hur det ser ut någolunda iallafall! Om inte annat så är det kul för mig att se tillbaka på i framtiden :)
Så välkommen hem hos Martin och Cornelia!
1. Badrum MED BADKAR OMG! Älskar ju badkar mer än livet. 
2. Hallen som äntligen fått hallmatta och taklampa. Hatt- och skohylla följde med på köpet.


Kartonghörnan. När en köper hundra hushållsapparater och lampor och andra nödvändiga ting medföljer ju som bekant en hel del kartong. Då kan det placeras i köket så länge.


Köksbord.


Den enda förändringen vi gjort i köket är egentligen bara skåpsknopparna. Fula vita byttes ut mot snyggare svarta. 


Sovrummet som ännu saknar taklampa, ljusslinga, diverse dekoration samt matchande sängkläder. Det är dock inköpt och ligger och väntar i garderoben.

Trappa från sovrummet. Här har vi en kattvind som får plats med allt en kan tänka sig och mer därtill!


Vardagsrum, där ett skrivbord så småningom ska upp bredvid soffan. 


Trappa från vardagsrum till kök.


Ny TV som inköptes i torsdags och som just nu visar Disneydags!

 Kartonghörna nr 2. Där bakom kan en skymta en öppen spis, som ej får eldas i men som är fin som dekoration! 

Det var vår lilla lya det! Nu ska jag fortsätta rensa lite lådor och få saker på plats, återkommer med bilder efterhand när det blir lite fint här! :)


Skolstart

 
Jag började ju plugga igår, och för det behöver en skolmaterial och det är ju mycket roligare med färgglada saker, så jag ansåg absolut att min motivation var värd 400 kronor. 
Nu är jag så redo att bli undersköterska!


Hemma!

 
Hej hörni! Nu är jag hemma från en magisk, underbar och omtumlande vecka i medeltidens Visby. 
Har dock ingen tid att vila eller smälta allt, om en timme börjar jag skolan och imorgon går första flyttlasset till Mjölby. Snaaart så kommer livet vara iordning igen! Återkommer då!


Äntligen!


Nu bär det av! Kl 15 går båten, och kl 18 är vi framme på Rosornas Ö. Home at last ♥

Kommer ej uppdatera här under veckan så följ mig här om ni vill se medeltidsbilder:
Instagram: cornyz
Snapchat: cornyz


RSS 2.0