Bra saker med 2015

Tänkte om jag skulle göra en sån där symbolisk mainstreamlista för att sammanfatta det gångna året, men jag kände inte för att gå in på djupet huruvida jag varit gladare eller ledsnare i år än förra året eller vad jag vill ändra på, så jag fokuserar på de saker som varit bra i år helt enkelt! 

Utan inbördes ordning; mina bästa stunder under året:

Åkte till Göteborg med bästa kompisen och såg Sleeping With Sirens och Pierce The Veil för andra gången i mitt liv.



Åkte till Amsterdam och njöt av massa sol och vatten!


Och så var jag på One Direction på Ullevi (också andra gången jag ser dem) med syrran!


Gick promenad och firade in min 23-årsdag med Pauline och Linnéa!


Blev moster till systerson no2, Lilla Leo ♥


Åkte till mitt lyckoland Visby för 7e året, och här finns inte ens tillräckligt med bilder för att sammanfatta denna fantastiska vecka!


Fick en ny utsikt, men samma solnedgång när jag för första gången flyttade hemifrån och blev sambo i augusti!


Började läsa till undersköterska!



I december gjorde jag det coolaste jag gjort någonsin; JAG ÅKTE TILL LONDON ENSAM!
Såg mina hjärtan Kill Hannah för allra sista låten och har sörjt sedan dess.
Det kan ni läsa mer om HÄR och HÄR



Och sist men absolut inte minst så åkte vi till Paris på Lucia!

Det här året har innehållt så himla mycket bra stunder, så jag väljer att fokusera på dem istället för de tråkiga. 2015 har varit ett år med mycket gråt men det går över!

Vill inte göra något annorlunda under 2016, ska bara jobba på att vara en så bra människa som möjligt och göra vad jag vill göra :)


Idag är en annandag


För de flesta så är kanske julfirandet över, men inte här inte! Vi kör i dagarna tre! Idag är det dags att dela ut juleklappar och hälsa på tomten hos mormor! 
Hoppas att alla har haft en fin jul utan ångest, och att ni alla mår bra! Puss på er!


2 days until christmas

 
Good morning sunshine!
Idag är det bara TVÅ (2) dagar kvar till självaste julafton, och här är det 10 grader varmt. Känns väl sådär va? :(
Idag ska jag bege mig mot Tranås för att hjälpa min mormor få ordning i nya lägenheten och så ska vi luncha ihop. Sounds like a great day om jag får säga det själv! 
Det blir nog inte mycket bloggande under julen, så jag önskar er alla en god jul, oavsett hur ni väljer att fira. Huvudsaken är ju att alla mår bra osv ❤


4e advent


Igår var jag och Martin hemma hos Fille och Matilda i Linköping och drack vin och gick för att se på musikhjälpen! Så himla mysigt, men imorse var det svårt att ta sig ur sängen. Har hängt i soffan mest hela dagen!

En bra sak; har börjat se på One Tree Hill all over again, så många minnen ❤❤
En dålig sak; inatt spelade Kill Hannah sin sista konsert någonsin i hela livet. Är så ledsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Plöjer instagram på videos och bilder från kvällen.

Är lite tom nu... 


My year in music

Tycker det är så bra att Spotify samlar all information om ens musikår, ifall att man har glömt vad man egentligen lyssnade på i början av året!


Till exempel kan jag se att den allra första låten jag lyssnade på år 2015 var Birds of Prey. Hur coolt?! Kanske borde avsluta året med den också då för att sluta cirkeln!


Och att jag uppenbarligen har KÖTTAT One Direction. Särskilt i sommar eftersom jag såg dem live då. 

Och att hösten avslutades på bästa sätt med mycket Kill Hannah, Elle King och Kite. 
Förstår dock inte riktigt varför det står 52 lyssningar på Kill Hannah när jag lyssnat på dem NON STOP i typ en månad, på riktigt. Skulle väl snarare gissa på typ 500 lyssningar. Men men, litar väl på Spotify dårå.


Nobody will buy this

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De här tre böckerna är påväg hem till mig nu! Har redan Wierd War One digitalt men en vill ju ha dem som riktiga böcker också!
De är skrivna av Mat Devine (som alla vet vid det här laget är min livlina och hjälte 4ever), jag har redan läst en del i WWO och jag älskar hans ironiska sätt att skriva på! Ska bli kul att läsa de andra också :)



We are strong, no one can tell us we're wrong.



Gör mitt bästa för att ta mig igenom den här helgen med lite Wrongchilde i högtalarna. 



Thought Catalog



Det absolut bästa jag vet i hela världen, och särskilt i internetvärlden, är välskrivna texter. 
Alltså ni som läser mycket vet hur underbart det är att hitta den perfekta boken, där språket är sådär perfekt och allt man kan önska sig. 
Jag har länge hängt på Thought Catalog, som är fylld med sådana underbara texter!
Följer dem på facebook, och går in och läser och letar bra texter flera gånger i veckan, och senast nu i helgen så hittade jag en av mina nya favoriter! Så därför tänkte jag att jag skulle dela med mig av mina tre favoriter genom tiderna. Det vill säga de som har berört mig så mycket att jag helt enkelt bara varit tvungen att spara dem i en liten mapp. 
Ett tips till alla som ser detta: Läs mer! Plocka fram den där boken du köpte för två år sen men sedan aldrig började läsa, läs OM dina favoritböcker och få ett helt nytt perspektiv, LÄS THOUGHT CATALOG, och skriv!

Så här är mina TOP 3 ARTICLES ON THOUGHT CATALOG:
(bilderna länkar till sidan)


Julebak



Idag var vi hemma hos Martins mamma och gjorde kola! Blev så glad över resultatet, förra året misslyckades vi totalt hahah!
Här är ett superenkelt recept:

50 gram smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull, ha sedan i resten av ingredienserna och koka på svag värme. 
Använd er av kultestet* för att se när det är färdigt (typ 20 minuters koktid)
häll ut på bakplåtspapper, låt svalna en stund och skär sedan i bitar innan det har stelnat helt! 
Vi gjorde en sats med krossade polkagrisar på, och en där vi hade i 1 msk kakao i kolan samtidigt som resten av ingredienserna. 
Båda blev sååå goda!!

* Kultest = Droppa lite kola i ett glas med kallt vatten, och formar det sedan till en kula med fingrarna. Då ser du om kolan behöver koka längre för att bli stelare, eller om den är lagom.


So Paris was nice

 
 Åkte ju till Paris i helgen, som den äventyrare man är! Älskar även att jag inte bloggat något sedan London-resan så det ser ut som jag inte gör annat än att resa (which I don't....)

Hann med en hel massa saker i Paris iallafall; besökte Louvren och såg Mona Lisa, hade duvor i håret vid Notre Dame, såg magiska gatuartister (why aren't you on spotify liksom), second hand-shoppade väskan ni ser lite av på nedre bilden samt en crop top, stod under Eiffeltornet när det glittrade, bevittnade en förlovning (dvs våra vänner Åsa och Marcus grattis till er love you lots ♥) och förtärde god mat och goda drinkar. 
Nu längtar jag tills nästa gång jag kan åka dit, förhoppningsvis när det är lite varmare :D

Och för er som har undrat; nej det kändes inte otryggt eller konstigt på något vis att vara i Paris, snarare tvärtom. Man märkte att staden är byggd av KÄRLEK, och att de alla är överens om att hålla det så. Såg militärer i varenda gatuhörn och tunnelbana i princip men de är ju the good guys så att säga så det kändes helt ok. Tråkigt att de behöver vara där of course men bra att de finns. Var även sjukt mycket säkerhetskontroller överallt,till och med på köpcentrum så risken att något skulle hända kändes liten.




Kill Hannah Final Tour


Alltså det var verkligen världens bästa upplevelse, att se Kill Hannah live i London, deras andra hem. Även om det var så jobbigt att veta att det var sista gången jag får se dem någonsin igen, så var det så fint att få ta farväl på riktigt. Vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade kunnat åka! 
Konserten var på en klubb så det var ganska litet, vilket var såå härligt! Är SÅ glad att jag åkte på just den konserten för det var så himla intimt och personligt. Kill Hannah är kända för att vara så himla personliga med sina fans och verkligen låta oss vara med, och Mat tog min hand två gånger under konserten. Ena gången tror jag att han såg min Sniper Heart-tatuering som jag har på handleden när jag höll upp handen, för han höll upp sin hand mot mig så att jag kunde ta den, och så höll han mig i handen i typ tio sekunder medan han såg mig i ögonen och sjöng *__* 
De spelade bara gamla låtar, vilket jag också tyckte var bra för det är liksom de som ÄR Kill Hannah! 
Believer, Race The Dream, Ten More Minutes, Crazy Angel, nästan BARA låtar från For Never and Ever och Until there's nothing left of us!


Det märktes att även bandet tyckte att det var jobbigt att vara i London för sista gången, eftersom UK-fansen alltid har varit så stöttande! Mat sa "It's like breaking up with someone and you think over and over 'I dont need it, I dont need it' but then you come back and you realize 'Fuck, I DO need it' "
Det var lite så jag kände också, så nu känns det jobbigare än någonsin att det snart inte kommer finnas något Kill Hannah mer. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva det, men när jag började lyssna på dem år 2007 så hade jag just börjat må så himla dåligt psykiskt. Jag skolkade, var deprimerad, skar mig. Kill Hannah blev min räddning. De var det ENDA jag kände att jag kunde finna trygghet i, och det kändes som att de var de enda i hela världen som kunde förstå. Jag lyssnade på deras musik 24/7 i flera år, och år 2010 fick jag äntligen se dem live för första gången. Det var så magiskt ♥  2010 gjorde jag även min första Kill Hannah-tatuering.
Deras musik är så egen, så djup och den har verkligen en mening. Jag såg mig själv i allt de gjorde och jag fann min tröst där. De har verkligen räddat mitt liv ♥
Men efter den 19e december finns inte Kill Hannah mer. Även fast musiken kommer finnas kvar så kommer det inte finnas något band. Nu måste jag stå på egna ben. Vill så gärna tacka dem för att de har format mig till den jag är, hjälpt mig att växa upp, funnits där vid alla svåra tider. Tröstat mig när jag varit ledsen. Jag har verkligen gått från tonåring till vuxen med dem bakom mig hela tiden, och det känns så himla konstigt att det inte kommer fortsätta så. Kan inte beskriva sorgen jag känner, det är som att förlora någon, fast att man är lite mer förberedd. 
Jag fick iallafall träffa mina allra käraste hjältar en gång till i mitt liv, här är jag med gitarristen Jonny Radtke (vänster) och sångare Mat Devine (höger). Det är Mat som har hela mitt hjärta, han är den finaste människan på jorden och jag är så lycklig bara att jag får vara en pytteliten del av hans liv. 
Fick äntligen visa honom min tatuering som han har handskrivit åt mig, och han blev så glad och stolt!!
Jag kommer för evigt vara tacksam över allt de har gjort för mig, och jag kommer alltid stötta dem i allt de gör. 

 
Här är mina två Kill Hannah-tatueringar, Sniper Heart gjorde jag hösten 2010 efter att jag sett dem live första gången. Den andra gjorde jag vintern 2014. Det är en rad från låten Race The Dream som Mat har handskrivit just för mig ♥♥♥ 
Skickade meddelande till honom på Facebook att jag gärna ville göra den tatueringen så han skickade en scannad bild på mailen :)


Ett dygn i London

Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från London och jag har just börjat förstå att det faktiskt har hänt. 
Har gråtit och deppat för minsta grej i typ två dagar, varit helt förstörd. Men jag tänkte ändå att jag skulle berätta lite om min lilla resa :) Skriver ett annat inlägg om själva konserten sen för det kommer bli alldeles för långt annars haha! 


 I fredags åkte jag till Göteborg genom stormen och hamnade hos min kära storasyster och hennes små barn! Fick massa bebismys ♥ 
På lördagen skjutsade hon mig till Landvetter där jag åkte med flyget kl 11.35. Var framme i London typ 13 men blev lite försenad från flygplatsen pga mitt abonnemang funkade inte, och jag skulle ju möta upp två tjejer i London och kunde plötsligt inte ringa dem ;__; Men det löste sig, jag kunde till slut smsa! 


Tog tunnelbanan till Victoria Station och mötte upp den här sköningen, Sara från Lund! Superhärlig tjej, vi klickade verkligen! 

Vi gick runt och såg typ ALLT man ska hinna med när man är i London haha, Vi gick förbi Big Ben, London Eye som ni skymtar på bilden, och sen tog vi tunnelbanan till Picadilly Circus och gick runt där en hel del! Måste även berätta sjukaste grejen som hände där haha, jag och Sara hade JUST pratat om hur jobbigt det skulle vara om typ nån av oss skulle missa tunnelbanan när man hoppar på, just eftersom man inte kan smsa under marken och hur vi skulle göra om det hände, OCH VAD TROR NI HÄNDER?! När vi kommer ner på perrongen så ser vi att tåget vi ska med står där, och Sara ba "vi spurtar!" så vi springer mot tåget. Hon hoppar på men får dörren på sig när den stängs, och jag hamnar utanför. Hon vänder sig om och ba NEEEEEJ och jag står utanför och ba NEEEEJ och alla runtomkring oss skrattar medans jag typ springer längs tåget när det åker iväg hahahaha! Hon såg ut som en lost puppy där inne hahaha! Som tur är tänkte vi exakt samma, så hon gick av vid Picadilly och jag kom med nästa tåg! Liksom hur händer det ens hahaha!?

När vi hade gått ett bra tag så blev vi hungriga, så vi satte oss på en restaurang och åt pizza! Väntade ju fortfarande då på den danska tjejen, Camilla som skulle komma någon gång på kvällen. 

Vi mötte upp Camilla och åkte till Camden för att se till så att vi hittade till konserten! Åt på Mc Donalds och tog det lugnt innan vi gick och ställde oss i kön. 
Jag har alltid haft bilden av Camden att det är så fint och mysigt och speciellt eftersom jag bara varit där på dagen, och på sommaren även när det är massa turister. Men att vara där på kvällen var verkligen ingen hit. Så sjukt mycket skräp och skit, så mycket hemlösa och massvis med festande folk och bråkade. Kändes som värsta slummen, så då var jag faktiskt glad att jag inte var ensam!

Kl 11 på kvällen fick vi gå in på klubben och konserten började 12. 
Men det skriver jag som sagt om mer i ett annat inlägg!


Efter konserten satte jag mig i en taxi och åkte till Heathrow. Åkte med världens trevligaste taxichafför som sa att jag skulle rädda världen en dag. Han trodde även att jag kunde sjunga, trots att jag sa att jag inte kunde det, och att när jag blev känd så skulle han komma på mina konserter! Jag lovade att han skulle få komma in gratis :) Det lilla samtalet verkade löna sig även eftersom jag inte hade tillräckligt med pengar till taxin sen hahhahaha så pinsamt, men han ba "fixa biljetter till dina konserter sen så är vi kvitt" typ. Jag ba "THANK GOD I DIDNT DIE"
Klockan var 03.04 när jag klev in på Heathrow och slog mig ner. Försökte sova ett tag på golvet men lyckades inte. Incheckningen öppnade 05 så då var jag först i kön, sedan hittade jag min gate, gick och köpte frukost (eller kvällsmat? so confusing) och försökte sova lite till utan framgång. Kl 07.35 gick flyget hem.


Måste säga att för att ha åkt flyg, gått runt i blåsten, varit på svettig konsert och legat på ett golv i sammanlagt 2 timmar så var jag himla fräsh när jag satt på flyget hem!

Här sitter jag på Swebus påväg hem kl 16.35 på söndag eftermiddag. Kunde inte sova något på bussen heller, antar att jag var alldeles för övertrött för att kunna slappna av! Så allt som allt var jag vaken i 40 timmar, från 07.00 på lördagen till 22 på söndag kväll. Så värt hahah!


RSS 2.0