Slut på sjukdom.



Nu har jag varit sjuk och soffliggande i tre dagar, så idag bestämde jag mig för att det får fan vara nog, och så grillade vi på trädgården. Vädret var supervarmt och jag hade klänning på mig vilket för övrigt är de enda riktiga kläderna jag haft på mig sedan i lördags då förkylningen bestämde sig för att slå till. 
Nu hoppas jag att jag kan jobba imorgon och torsdag så att jag kan ta helg med gott samvete! 





 


Söndag

Jag har gått och blivit dunderförkyld och har som mest rört mig från sängen till soffan idag och inte kunnat äta något som inte är yoghurt, soppa eller varm choklad. Därför är min uppdatering här ytterst minimal eftersom jag mest ligger och läser och ser på tv i omgångar, eller tittar på One Direction-posts på tumblr. 

Detta är förövrigt jag every day at work:



Mer än så har jag ej att förtälja om mitt liv, ska sova nu. Godnatt!


Lyckligt lottad!

Jag är så himla lyckligt lottad som har kunnat bocka av nästan alla band jag vill se i mitt liv, flera gånger till och med!!
Livemusik är något av det bästa jag vet och jag tycker absolut det är värt att se band live flera gånger samt åka långt för att se dem, det är ett minne man bär med sig resten av livet! Plus att hela resan blir en upplevelse i sig, t.ex när jag och Annika var i London och såg SWS! 

Här nedan följer de band jag har sett live (som är mina favoriter) och även de jag ännu inte sett live men hoppas på!!
Har ni något band eller en artist som ni vill se live, eller har ni någon rolig konsertupplevelse att dela med er av? Berätta gärna :D







Band/artister jag ännu inte sett men måste göra i mitt liv:
 
 


Shopping

 
Mörkblå jeans - Bikbok // Svarta jeans - Vero Moda // Rosa hårfärg - Shock // Blush & Puder - H&M // Underkläder + strumpor - Cubus // BB-cream - Ö&B // Gatukatten Bob - Pocketshoppen // Tights - H&M // Skor - Bianco


One Direction på Ullevi

Igår var dagen jag och syrran väntat på sedan september, 1D-DAY! 
Vi köade tillsammans med min vän Kim och hennes systrar och vi stod även med Kim under konserten, så det var såå himla mysigt! 
Allt med konserten var verkligen perfekt, solen sken hela tiden och stämningen var underbar! Svårt att beskriva, det är magiskt! Har så otroligt mycket respekt för killarna som kämpar vidare trots motgångar och gör ALLT de kan för att göra oss fans nöjda. Är sååå stolt över hur de har utvecklats och vilka godhjärtade personer de är.
Nu hoppas jag för kung och fosterland att de inte ger sig ut och turnerar nästa år igen utan vilar sig för en gångs skull. Vill inte att mina små pojkar ska stressa ihjäl sig ♥


Här nedan följer några bilder jag tog, har ca 200 till men kan ju inte posta alla haha!
Kommer lägga upp lite mer på tumblr, http://cornyz.tumblr.com/
 
 
 


I Göteborg


Hej! Nu var det himla länge sedan jag var inne här, jag har varit upptagen med att fira midsommar, grilla och se film med kompisar, se hela säsong 5 av Game Of Thrones på en helg, gått på bio och haft kaninmys. 
Nu är jag och syrran i Göteborg, och imorgon ska vi se One Direction för andra gången :D Förra gången på Friends Arena köade vi i typ 8 timmar men imorgon tänkte vi ta det lugnt och va där ett par timmar innan insläpp, vi lär få bra platser ändå eftersom hela parketten är uppdelad på fyra. Vi har sektionen längst fram :)

Får blogga mer här när jag kommer hem, puss på er!


Dinner @ Yellow Fellow

Igår åkte jag och Martin till Lkpg för att sitta på uteservering och käka god mat, något vi lyckades med helt exemplariskt! 
Vi åt Pad Thai Pak, alltså tofu med nudlar och grönsaker och det var sååå gott! Rekommenderas verkligen!

Vi har även börjat se säsong 5 av Game Of Thrones nu när den äntligen är färdig, är sååå pepp även fast flera har sagt att denna säsongen är dålig. Så inga spoilers här nu tack! Vi ser egentligen på The 4400 nu men den får kliva åt sidan haha! Det bästa man kan göra som ett par är verkligen att följa serier! Än så länge har vi sett Breaking Bad, resten av Game of Thrones och Heroes.



Tävling!



Supersnygga Moa har en tävling på sin blogg där man kan vinna den här spegeln, och jag känner att den skulle passa hur bra som helst i vår nya lägenhet sååå håll tummarna!! 
Vill ni också tävla kan ni göra det HÄR.


För hon har tagit studenten!

 
Igår var det dags för min älskade syssling och vän Linnéa att ta studenten! Hon var så fin och lycklig och jag var så stolt! De hade tur med vädret för det var superfint hela tiden, regnet kom först när vi åkte hem på kvällen efter hennes studentskiva. Träffade stora tjocka släkten, åt god mat och hade det så mysigt! 
Har ni firat några studenter i år? :)

Fina familjen Petersson ♥

 


Snapchat


Jag och Minus hälsar att jag har skaffat Snapchat, så alla som vill får lägga till mig där!
---> cornyz <---

(Minus är förövrigt en superbra selfiecat som ba "sure, håll mig med en hand du, inga problem! Häng mig i svansen for all I care")


Ett dygn på landet!

Var ute hos pappa igår, solade massvis, grillade, åt rabarberpaj samt myste järnet med katterna! 
Var även ute i två timmar med Linnéa och Pauline, vi gick runt i samhället, bl.a till vår gamla mellanstadieskola och pratade om mer än man egentligen hinner med på så kort tid. Väntade tills klockan blev midnatt innan vi gick in, och vipps så var det min födelsedag!

Såhär fint var det när vi gick längs sjön.
Idag var vi på mormors koloni och åt smörgåstårta och jordgubbar, sååå härligt! Solen gassade lika mycket då men jag höll mig i skuggan. 

Jag och Pauline tog en tripp till ICA, och sedan satte vi oss i en park och hade picknick vid vattnet. Supermysigt ♥ 
Ikväll har vi sett på film och ätit pizza som de tjockisar vi egentligen är, så nu är jag supertrött! 
Imorgon är det dags för Linnéas student som jag är so not ready for, sist jag kollade var hon 15???? 


After

 
 


Dan före dopparedan

 
23 år. 
Jag är inte så skrämd över att blir 23 år, jag har liksom vant mig nu. När tanterna på jobbet frågar hur gammal jag är har jag sagt 23 i nästan två månader nu, som för att smaka på orden. Se hur det känns. Och nu känns det ganska bra.
Jag har aldrig haft något problem att fylla år direkt, själva födelsedagsgrejen med grattis och presenter och tårta, men just själva åldern har varit jobbigt ända sedan jag 2008 förlorade en kompis som precis skulle fylla 18. År 2010 blev jag 18, "gick om henne". 
I november förra året förlorade jag ännu en ung vän, han bara 19 år gammal. Så nu blir det 4 års åldersskillnad mellan oss istället för 3. Nästa år blir det 5. 
Har svårt att acceptera det, att de som försvinner stannar i tiden medan vi andra bara rusar vidare. 

MEN, nu kan vi inte deppa. Jag fyller år imorgon och det ska bli kul. Ikväll åker jag ut till pappa och grillar, imorgon firar vi mig hos mormor, och på lördag är det min sysslings student. Förhoppningsvis blir jag även moster i helgen! Så det kommer bli bra! 


Klädinspo

Det var ett bra tag sedan jag knåpade ihop outfits i Polyvore nu, men eftersom sommaren verkar vara på ingång så slänger jag in några somriga collage som jag gjorde förra året!
Klicka på bilderna för att komma till produkterna :)

spring
 
 


page 1
 


Marine
 



Amsterdam
 
Amsterdam by corneliacornyfriman featuring a black hat


Glada nyheter än en gång!

 
 
Jag såg den här världsfina kjolen i en second hand-butik i Amsterdam och tyckte att den skulle passa bra in i min garderob, och det gjorde den också! Hittills har jag fått komplimanger från tre alkisar, två tanter och ett barn. Bra betyg alltså! 

Nu har jag även kommit hem från sjukhuset, gjorde några undersökningar pga har haft problem med öronen och balansen under en tid nu. Den här gången fick jag ha en mask på mig så jag inte såg någonting alls och så var det en kamera i den som filmade mina ögonrörelser när jag gjorde olika övningar, skaka på huvudet osv. Hade aldrig trott att det skulle vara så SVÅRT att hålla ögonen stilla och helt öppna haha när man inte har någonting att fokusera på haha! Sedan spolade de även varmt och kallt vatten i öronen på mig samtidigt som jag hade masken, för att framkalla yrsel. Några svar på vad mitt problem är har jag dock inte fått, så det får vi vänta på och se. 
Sedan så har jag även varit och postat brev idag, och det var inte vilket brev som helst utan ett JA TACK JAG VILL GÄRNA GÅ UTBILDNINGEN-BREV!!! Jag har alltså kommit in på undersköterskeutbildningen till hösten så nu är mitt liv PRECIS som jag vill ha det. I augusti flyttar jag till lägenhet, åker till Gotland och börjar plugga. GO ME!


As gray as time



Såhär såg jag ut i lördags förresten. Skulle kunna säga att jag firade nationaldagen, men faktum är att jag faktiskt firade MIG! Jag och Ellen var i Linköping på kvällen och firade att jag fyller år på fredag. Om 4 dagar alltså! Så det var mysigt att hitta på något med henne, och sen sov vi hos Martin.
Men nationaldagen är ju en ganska så fin och bra dag den med så nog firade jag Sverige samtidigt ändå. 

För övrigt så går jag i väntans tider, dvs på att storasyrran ska ringa och berätta att unge nummer 2 har kommit till världen! Unge nummer 1 kom ju på min 20-årsdag så jag hoppas att hon antingen trycker ut den innan fredag eller kniper som faan då hahaha för nu får det vara nog med barn på min födelsedag! 
Men jag längtar sååå tills jag får krama och pussa på den lille ♥
 
 


Sjukhusbesök


Sitter återigen i Eksjö nu och ska in till sjukhuset, förhoppningsvis kan de ge mig några svar idag! 
Återkommer när jag är hemma :)


En frukost i Vondelpark






En morgon bestämde vi oss för att gå till en affär där de sålde typ picknickmat, samt olika smårätter på burk typ, så vi köpte frukt&bär-blandningar och mangojuice, och sedan gick vi till ett bageri och köpte baguette. Sen knallade vi till Vondelpark och satte oss bland hundarna och duvorna :) Såå mysigt! 


Det fanns massa stora träd som växte ut i vattnet, var lite rädd för att gå ut men vad gör man inte för konsten hoho.


Ett inlägg om mat

Jag och Martin bestämde innan vi åkte till Amsterdam att vi skulle hålla oss till enbart kyckling och fisk i köttväg, och försöka äta så mycket vegetariskt vi kunde. Det visade sig vara lite svårt pga att Amsterdam är Steakhousens stad, men vi hittade lite guldkorn måste jag säga!


Vår allra första kväll gick vi till ett ställe som heter Wagamama som serverar japansk mat, vi åt två typer av Ramen, en med tofu och en med kyckling. Det var bland det godaste jag ätit i mitt liiiiv och vi tänkte gå tillbaka dit innan vi åkte hem men vi hann aldrig det. Wagamama finns även i Sthlm för er som vill prova i Sverige.
Här chansade vi även och beställde en holländsk öl (som syns på översta bilden) som smakade mer citronläsk än öl och det är officiellt den första ölen som jag har druckit och tyckt om! Beställde den fler gågner, både med och utan alkohol. Radler Lemon hette den, tips tips!

En eftermiddag stötte vi på en hamburgerrestaurang, vid namn Ellis som serverade supergoda veggieburgare, tyvärr stod det inte exakt VAD den innehöll men vi smakade noga och gissade på paprika. 
Åt ej Martin men han får vara med på bild ändå pga handsome as fuck.

1. Pasta med chili, tomatsås och vitlök på en italiensk restaurang. Jävligt starkt men samtidigt såå gott! 
2. Kycklingfilé med grönsaker, majonäs och barbequesås, samt pommes. Något holländare inte verkar ha förstått är att pommes ska vara en DEL av rätten, inte ett tillbehör. Nästan all mat serverades utan potatis och man fick beställa det till, eller en sallad om man vill t.ex.

1. Frukost dag två; bagels med kyckling, avocado & pinjenötter, samt färskpressad juice, på Bagels & Beans. Holländare älskar tydligen juice i alla dess former, varenda cafe och tillochmed matbutikerna hade juicepressar! Very good I must say!
2. Potatis- och purjolöksoppa med rostat bröd, på Cafe Haavelaar.
 


Amsterdam

Här följer lite olika Amsterdam-bilder, utan inbördes ordning egentligen. Tycker de är fina bara.
Vissa är tagna med mobil och vissa med min Sony a5000 så kvaliten varierar en aning.







 
 


RSS 2.0