Lördag

Hej! Nu har jag jobbat min allra sista jobb dag på det jobbet jag varit på i 4 månader nu. Det var både skönt och tråkigt, kommer sakna mina vårdtagare himla mycket! Men om 17 dagar börjar jag på mitt gamla jobb igen (också hemtjänst) så det blir kul! Innan dess ska jag hinna med Amsterdam och förhoppningsvis några timmar i solen, om sommaren kommer nån jävla gång... 
Det bästa med att inte jobba är att man kan ha vanliga kläder, smink och utsläppt hår igen WOHO! Har jobbat så mycket på sistone så när jag väl har varit ledig så har jag haft myskläder och inte orkat fixa mig alls typ.

BRA NYHET: 
Jag och Martin har fått tag på en superfin lägenhet i Mjölby som vi kommer flytta till i augusti. Drömmen!!

Nu kommer jag säkert inte blogga alls innan vi reser, så jag önskar er soliga dagar i Sverige och ber en bön för att det är sol i Amsterdam! Återkommer med bilder från vår resa nästa helg (typ)


Heroes



Alltså jag känner en sådan otrolig kärlek till Conchita, och allt hon gör. Hon kom verkligen i rätt tid, och visade världen hur den BORDE vara. Accepterande, respekterade och älskande. Den här videon har ett så bra budskap och jag hoppas och önskar att världen vaknar upp och fattar snart.
Conchita är verkligen en riktig queen ♥



Åker till Amsterdam.

Jag är så sjukt arg och chockad efter vad som har hänt den här veckan, och jag känner att jag har redan berättat halva storyn här så jag måste ju förklara. Jag och Martin skulle ju flytta 1a juni. Vi hade fått ett andrahandskontrakt på en 3a i Linköping, skickat in alla tillstånd och allt var klart. Men 12 dagar innan vi ska flytta upptäcker vi att de tar ut för hög hyra, 7500 istället för 6200 och efter ett samtal med HSB får vi veta att de inte får göra så. Så vi tänker länge på det och bestämmer oss att det är bäst för oss att berätta detta för de vi ska hyra av så att det inte uppstår några problem senare. 
Men då vänder allt, och plötsligt ska de inte hyra ut lägenheten längre, och de säger till både oss och HSB att de ska bo kvar istället. Vi blir dumpade, och de ringer HSB och tar bort vårt tillstånd. 12 dagar innan vi skulle flytta. 
(har även REDAN hittat lägenheten ute på blocket till uthyrning igen)
Vi hade planerat ALLT, från möblering till vilken buss som var lättast att ta till stationen på morgonen. I huvudet bodde vi redan där, vi var så redo. Men nu står vi utan lägenhet, och vi letar återigen febrilt. Finkammar Blocket och alla bostadssidor vi står i kö på, men det tar ju tid. Just nu känns bara allt värdelöst.

Så istället för att sitta hemma och deppa den 1a juni så bokade vi en resa till Amsterdam 1-5 juni. Vi ville ju åka innan, men när vi fick lägenheten så bestämde vi oss för att vänta med det och fokusera på vårt nya boende.
Slutar jobbet 31 maj även så det ska bli sååå skönt med semester ett tag!!

Nu tar vi nya tag och lägger smutsiga människor bakom oss ♥





Busy day

 
Här står jag och poserar awkward i mina mjukaste kläder och tomatröd i ansiktet.
Anledningen är enkel; jag har jobbat i superhetta, tränat på gymmet och sedan kört hem i en bil som stått i solen alldeles för länge. Resultatet blir svett, massor med svett. 
Så jag har precis duschat, tagit på mig mina bästa myskläder och satt mig i soffan med en Coca Cola Life och en skål popcorn.
Imorgon jobbar jag delad tur, dvs i princip hela dagen så jag får göra det bästa av den här kvällen helt enkelt då det är den enda helgkänslan jag kan få tag på. Men en bra sak är ju att det är pingst vilket räknas som storhelg enligt OB't fast det är en helt meningslös helg så jag får massvis med pengar! Har haft tur och jobbat 1a maj, Kristihimmelfärd och nu Pingst. Är bäst på att planera min ekonomi skulle jag säga.


Dumlekakor



 
Skulle väl säga att jag är världens bästa kollega som bakar dumlekakor åt mina tappra krigare som jobbar helg med mig.
 
Nu ligger jag i soffan och ser på Warm Bodies (bästa filmen) men måste snart lägga mig pga börjar jobbet 07.00 imorgon. Kör dock bara till 14.30 så det känns gött :) 


Havreplättar till frukost


Idag gjorde jag havreplättar till frukost, med havregryn istället för havremjöl den här gången! Mortlade havregrynen så de blev grovt malda och det blev jättegott, som havregrynsgröt fast pannkakor! Roligt att variera med om man är trött på vanliga pannkakor :)

Ikväll jobbar jag 16-20 ungefär och sedan även hela helgen, så jag kommer ha fullt upp! 
Men imorgon efter jobbet tänkte jag prova att baka något ur min nya receptbok +365, så att jag har något att bjuda mina tappra helgkollegor på! Alla som jobbar helg förtjänar godsaker! ♥


 


Glass med varma hallon


Idag har jag cyklat runt på jobbet i ösregn och utan vattentäta kläder, så jag har gått runt och varit superfrusen sedan jag kom hem! Men så spenderade jag lite tid på gymmet och då fick jag upp värmen rejält! 
Därför anser jag att jag har förtjänat glass som efterrätt (hade ätit den ändå men man kan ju alltid skylla på nåt ;) ) och sedan ska jag förmodligen ta en kvällspromenad om vädret tillåter! Hoppas ni får en fin kväll!


+365

Fantastiska Malin har skrivit en receptbok med nyttiga recept för ett sundare liv, även om man (som jag) älskar allt som är sött, och jag hade den stora äran att få VINNA den boken i en tävling som hon hade på sin Facebook-sida. Gissa om jag blev glad?? Jag vill ju så gärna kunna göra goda sötsaker som man vet inte innehåller hundra kilo socker, och eftersom jag och Martin blir sambos om 2 veckor (HUR SJUKT???) så kan vi sätta igång och fantasibaka hur mycket vi vill i vårt lilla kök sedan! 

 


En somrig fredag



När det är sommar på riktigt (för en dag) kan man ha alldeles för varm jacka på sig, läsa om Margo Roth Spiegelman (Pappersstäder av John Green) och leka med kaniner. Sedan kan man äta qourntacos och se på film och må bäst vilket var precis vad jag gjorde i fredags ♥

Nu är det dags för kvällsjobb woho!


Söndag kväll


För en gångs skull så trivs jag ganska bra med att det är söndag kväll. Jag jobbar kväll imorgon vilket innebär sovmorgon, jag har en hund i sängen och en mysig film att se, och regnet smattrar på garagetaket utanför fönstret. Det är lugnande på något vis, börjar jag tycka nu. Förr hatade jag verkligen ljudet av regn, men jag är glad att jag har ändrat mig. 
Martin var här idag, och vi gick en promenad emellan regnskurarna och lyckade även ta en geocache. 
Hoppas att veckan blir lugn. (tvivlar på det pga har 6 jobbdagar ahead of me men man kan ju hoppas)
Ha det bra mina fina!


Fuck you!



Detta är allt jag har att säga till er som sprider annat än glädje och kärlek i andra människors liv, och som gömmer sig bakom dataskärmar och anonyma kommentarer, say it to my face istället om du vågar. Att oprovocerat kalla någon för förbannade äckel måste grundas i så sjukt dålig självkänsla och ett extremt tråkigt liv. Mind your bussiness och låt bli mitt.

Men jag får ju användning av mitt livs bästa gif så jag kan ju inte klaga allt för mycket. 


Här kan man va!

Promenader och altansoffor är det bästa med livet!


Röd-torsdag och klämdag.

Hej hej! 
Idag är det torsdag, kristihimmelfärd och därmed även helgdag. Ganska så bra att jobba då, tycker jag. Perfekt även att vädret är superfint så jag har väl mest glassat runt med mina tant-kompisar idag och njutit av värmen. (fast de ba "det är nog kallt bäst jag tar tre halsdukar för säkerhets skull")
Ikväll är jag ensam i huset så jag ska väl typ gå på promenad i kvällsolen och äta popcorn.
Vad gör ni ikväll? 

Imorgon är det klämdag vilket OCKSÅ räknas med i helg-ob't så det är lika bra som att jobba helg. Kommer bli miljonär på det här alltså! Stackars er som har ledigt sådana här dagar!

Läskande bild på min middag samt matlåda imorgon because matbilder och bloggar går bra ihop.


Vad jag är sugen på nu

Förlåt för detta oerhört läskande inlägg men jag har cravings på typ all mat man kan tänka sig och måste dela detta med någon, så det får bli er. 











Bathbombs

Ni kanske inte visste att jag älskar mysiga och färgglada bad, så jag tänkte berätta det nu. 
Titta bara här nedan så kul man kan ha! 
De två första badbomberna är från Lush, den tredje bilden är bara silvershampoo + badskum och den sista badbomben kommer från en liten b-butik i Göteborg. 


 
 
 


Lyxmorgon


Idag vaknade jag på ett mindre lyxigt sätt; av att hunden ylade i rummet bredvid. Vet inte varför men han ylar ofta på morgonen nu fast man är hemma... attentionwhore...
Så jag bestämde mig för att göra denna morgonen lite mer lyxig genom att göra världens godaste scones och smoothie. 
Jobbar kväll så har rätt mycket tid åt att göra vad jag vill, skönt :)


på tal om After


Skrev ju om bokserien After här om dagen, som förändrat och tagit över mitt liv, och idag såg jag DETTA på Ica???? Vad är oddsen??? Dock tänker jag köpa böckerna på engelska men detta är ju superbra om man vill läsa dem men har svårt för engelska böcker! You can thank me later ;)


Marknadsgodis


Idag jobbar jag 07-15 men har världens slappaste schema så har rast i typ hundra timmar. Jag klagar inte, för jag kan sitta hemma och se på Greys Anatomy och äta godis så länge. Fint väder och skoskav sammanfattar min förmiddag rätt så bra.
 
 


Ett stycke sommardag.


Idag var det sommar och sol på förmiddagen så vi åkte ut till mormors koloni och grillade, och jag hade randigt och leopardmönstrat och det var så himla mysigt!
Nu är vi i Sya och här är det gråa moln och blåst. Inte lika kul :( 
Ikväll åker vi till Linköping igen (var där igår) och går på spelning. Ha det bra finisar!


There was the time before I read After, and then there's everything after...



Jag måste bara berätta om en bokserie, den enda bokserien jag läst i hela mitt liv, och som dessutom BLIVIT hela mitt liv. Jag vet inte ens vart jag ska börja, har precis läst ut dem och jag är förkrossad. Det tog mig ett år att läsa dem och jag tänkte, drömde och pratade om After JÄMT. Allt jag såg och hörde kunde jag referera till böckerna och jag kände en sådan otrolig kärlek till karaktärerna. Strax efter att jag hade börjat läsa började även syrran läsa så vi diskuterade hela hela tiden men jag fick aldrig avslöja något eftersom jag kommit längre. Trodde verkligen inte detta var möjligt men det känns som att någon i mitt liv har dött nu??? 
Är ganska säker på att jag kommer börja läsa om dem redan nu i veckan haha.

För er som inte har hört talas om dem så är det alltså i grund och botten en One Direction-fanfic på Wattpad. Eller, det handlar inte på något vis om One Direction som band, utan det är ENBART namnen och utseendena som är använda. Därför rekommenderar jag även non-Directioners att läsa dem för det lär vara det bästa ni läst i bokväg. (påminner mycket om 50SOG men på College typ) Mycket sex, mycket bråk, mycket olycka, men samtidigt så jävla mycket oövervinnlig kärlek och man hatar och älskar karaktärerna så mycket om vartannat att man vill spricka. 
På Wattpad har de här böckerna EN BILJON LÄSARE ALLTSÅ FATTAR NI HUR MÅNGA DET ÄR?? (närmare bestämt 1241 miljoner)
Och eftersom den blev så sjukt populär hjälpte Wattpad även Anna att få böckerna publicerade i bokform och de finns nu att köpa i stort sett överallt i USA. Hur sjukt är inte det?? Dock får de inte använda de riktiga namnen i böckerna då så t.ex Harry heter Hardin hahhaha så fult.

Men verkligen alltså, läs dem. Ni hittar dem på Wattpad, bilden under länkar. Ni kommer gråta och skratta och skrika och sedan kommer ni för alltid shippa Hessa 4 life. 



Bjuder på lite fina citat nedan pga är så kär.




 



Eksjö

Sitter i väntrummet till Öron, Näsa, hals-mottagningen och ska träffa en specialist snart. Roligare saker kan man ju ha för sig en fredag haha...


Lunchdejt

Nu hann/orkade jag inte skriva ett inlägg om detta igår, men då var jag iallafall på dejt med bästisen Ellen. Vi gick och åt på nyöppnade Moa's i stan, vilket var supergott! Tråkigt att vi fick fel beställningar bara men maten var god för det. Sedan uträttade vi lite ärenden, provade smink, och lagom tills regnet började ösa ner satte vi oss på Gotteriet och åt glass. En riktig supertorsdag måste jag säga! 

Jag beställde en grillad surdegssmörgås med kyckling & bacon, men fick en vegetarisk. Inget jag klagade på dock för den var supergod, visste inte att man kunde få den vegetarisk. Men jag saknade baconen pga bacon is life. 


You know we're better, we're better than that!



Alltså det finns inte ord som kan beskriva kärleken jag känner för det här bandet, och den här låten. Den blev min favorit redan när den släpptes och jag är såå glad att även videon är så bra och fin. 
Så inspirerande verkligen! 
We are The Strays ♥


23 weeks

Det är 23 veckor sedan jag färgade mitt hår sist.
Det syns på utäxten, haha! Den är 7 cm lång nu, ska försöka hålla mig till 10. Anledningen just nu är att jag inte riktigt vet vad jag vill göra med mitt hår, och därför gör jag inga impulsfärgningar (för första gången nånsin hoho). 
Funderar på att färga topparna lila och rosa i sommar, har färg kvar från sist som kanske borde användas... 
Annars låter jag det vara. Använder bara silvershampoo varannan tvätt nu för att det ska hålla sig så blont som möjligt och inte bli gult!
Men jag måste säga att jag saknar lukten av hårfärg och känslan av nyfärgat hår ;__;




Jäkla skitväder

Här sitter man färdig och redo att gå ut på stan och möta upp Ellen, OCH SÅ BÖRJAR DET REGNA?? 
Jaja, vi får hoppas att det slutar för jag tänker fanimig inte förstöra dethär håret som tog mig en evighet (5 minuter) att fixa. 


En ledig onsdag


Idag är det 15 grader varmt och mestadels sol, så jag bestämde att det var dags att dra på sig lite sommarkläder och ge sig ut på stan. Mycket bra val av mig måste jag säga. 
Nu är jag tillbaka hemma och ska fortsätta med det jag gjorde innan jag gick ut; rensa saker. Har redan gått igenom byrån med kläder, och ska fortsätta med förvaringshyllan "lägg allt du inte vet vart det ska va här". Det kan ju bli kul.


Jobb

God morgon vänner!
Idag jobbar jag 7-16 och är lagom glad för det ska visst regna. Hoppas att väderguden ser mig cykla omkring och undviker mig. Efter idag är jag ofrivilligt ledig i en hel vecka, men har inte så mycket planer förutom helgen. Ska bli skönt att sova länge och inte göra något alls ett tag. (Ask me again on friday lol) Men har ju lite tid att rensa bland mina saker och packa inför flytt så jag håller mig sysselsatt om jag vill!
Hoppas ni får en bra dag :)


Morgonpigg

 
 Imorse när jag vaknade kände jag att något inte stämde, hade en konstig känsla över jobbet...
Och mina misstankar bekräftades när jag klev in på kontoret kl 06.40 och läste i almanackan att jag skulle jobba kväll.... Så det var bara att gå hem och lägga sig i sängen igen. Sov till 10 bara för att jag kunde, och gick sedan upp och duschade. Vädret är pisstråkigt så jag har bara varit inne hela dagen och snart ska jag återvända til jobbet. Som tur är har jag bilschema ikväll. 
Bra start på veckan, verkligen! Tur att jag bara jobbar två dagar ;)

Hur är eran måndag hittills?
 


Utvärdering Lush-produkter

Seanik
Seanik Shampookaka

Vår havsinspirerade schampokaka är gjord på karragenalg och sjögräs som blir till en fantastiskt mineralrik géle som ger ditt hår massor med fukt. Havssalt ger fyllighet och studs, och citronolja ger glans. Vi avslutar den med en doft av en tropisk ö gjord på mimosa absolut, apelsinblomma absolut och jasmin absolut. Ett schampo som lämnar ditt hår lätt och luftigt. 

En schampokaka räcker till ca 60-80 hårtvättar. Förvara kakan i vår schampoburk som du kan fylla på om och om igen. Perfekt att ta med till gymmet, på resan eller om man bara vill ha ett fantastiskt schampo utan konserveringsmedel och onödig förpackning.

Jag köpte denna för ett par månader sedan och har använt den flitigt, och jag känner att den är väldigt bra för mitt hår. Väldigt lättanvänd, bara att blöta håret och gnugga in den i håret, precis som när man tvättar händerna med en fast tvål. Den räcker till ca 80 tvättar OM man inte gör som jag gjorde förra veckan och råkade lägga den i blöt i burken... såg inte att det var vatten i burken, och när jag skulle använda den idag var det som en gele i bottnen och kakan var helt mjuk. Den fungerar fortfarande men den gick sönder lite. Så se till att lägga den torrt.
Ett minus är att mitt hår verkar bli väldigt torrt av den men jag har en väldigt bra inpackning som jag har efteråt. 
Rekommenderar shampookakor över lag pga de är prisvärda, veganska och bra för kropp och själ. 


Fun - Gul
FUN
Denna FUN doftar krämigt av  vanilj som för tankarna till sommriga stunder med en glass i handen eller till mormors hembakade vaniljbullar. Smula lite FUN under rinnande vatten och njut av ett skumbad med fluffiga vita bubblor och en doft av vanilj. Du kan även använda den som schampo och tvål, men först, ha lite roligt och modellera ihop fantasifulla figurer. Nyp bara av en bit och löddra upp under rinnande vatten.

Den här provade jag för första gången i badkaret idag. Den luktade väldigt gott och doften spred sig i vattnet så att man själv doftar gott sedan. Dock så blev det nästan inga bubblor av den "lilla" bit jag tog och smulade ner i vattnet vilket var en besvikelse. Tycker inte att man ska behöva ta halva kakan för att få ett skumbad.
Nästa gång kommer jag att prova att ha den i håret samt på kroppen.

BILDERNA LÄNKAR TILL PRODUKTERNA!



Vårt första gemensamma hem.

Lite lägenhetsinspo.

Nu har det varit väldigt tyst här ett tag igen. Jag är dålig på det här med att blogga, måste jag erkänna. 
Men jag har roliga nyheter att komma med, igår var jag och Martin nämligen iväg och skrev kontrakt för en lägenhet i Linköping!! Det är en 3a på 81kvm med balkong, fina tapeter och mycket ljusinsläpp som vi kommer att hyra i andrahand ett tag. Är superlycklig, och skiträdd! Det blir vårt första gemensamma hem, där vi ska leva och bo och komma överens i ur och skur. Tvivlar ju inte på att det kommer gå bra, men det kommer vara så ovant! Om en månad är det dags!! 

Vi kommer pryda vårt hem med växter, ljusslingor och indiska tyger, samt massa små odlingar på balkongen och i fönstrena. Planen är att kunna odla iallafall t.ex gräslök och dill, samt tomatplantor och lite andra roliga grönsaker. 
Kommer uppdatera mer här när det är dags samt när vi har fått iordning såklart, och efter det får alla komma på inflyttningsfika :D


RSS 2.0