Nytt sovrum



Igår när jag kom hem till vår lägenhet fann jag vardagsrummet såhär. Varför?
Vi skulle äntligen få tapetserat i sovrummet! Så vi sov i vardagsrummet, och får göra det inatt också. 
Sovrummet blev klart idag och vi får flytta tillbaka våra saker men Martin jobbar kväll och sängen är liiiite för tung för mig ehehhe..




Såhär ser det ut nu! Snyggt och fräsht, en aning tomt bara haha... Äntligen kan vi inreda härinne ordentligt!!


Date night


Imorgon är det ju som alla redan vet, alla hjärtans dag. Men eftersom det är på en söndag = livets tråkigaste dag så bestämde vi oss för att fira det ikväll istället, jag och mitt hjärta.
Kan såhär i efterhand erkänna att det INTE var en bra idé att ha magtröja och knappjacka på sig när det är -5 grader ute men men...


Först gick vi en sväng på stan och kikade på gardiner bland annat, och sen åt vi varsin wrap på Hälsofreak. Jag tog en med mango i, sååå gott! 
Och efter det gick vi på biooo!
Såg ju som sagt The Danish Girl, kan varmt rekommendera den. Så fin ❤

Nu ska vi åka hem och slöa framför tvn en stund innan läggdags! 
Hoppas ni alla får en fin dag imorgon!


Mitt lilla musikhjärta stod i brand


Igår var jag ju som sagt i Norrköping och såg två av vårt lands finaste och viktigaste musiker. 
Var alldeles lycklig i hela själen, det finns få som kan sätta ord på känslor som Emil Jensen alltså. Fy tusan vad jag rös, både till hans låtar och till mellansnacket, jag undrar vart den där människan får allt ifrån egentligen. 
Och sedan var det dags för Adam Tensta, vår okrönte kung.
Han höll vad han lovade, det blev jävligt känslosamt. Han blandade nya och gamla låtar och avslutade såklart med Svart Bäbis. Så himla fint alltså.
Jag har tänkt en del på det där med att musiker och komiker oftare pratar om politik idag, och det tycker jag är så himla viktigt. Det är så viktigt idag när politikerna vänder ryggen till, att man kan lita på någons ord. 
Jag har alltid lyssnat mer på musiker än på andra, deras budskap har alltid fastnat mer hos mig vad det än gäller, jag har alltid tagit åt mig det på ett helt annat sätt än om det kommer från någon annan, till och med från mina närmaste. Det är otroligt fint att de har den makten att påverka. 

För övrigt så är jag väldigt stolt över mig själv som åkte på detta alldeles ensam, jag tror att jag kan räkna antalet gånger jag varit i Norrköping (förutom på stationen då) på en hand, så jag är överraskad över att jag 1. hittade till konsertområdet, och 2. hittade tillbaka till stationen lol. 
Tycker inte om att vara ensam på ställen där jag inte känner igen mig, vet egentligen inte varför men det kanske handlar om att man inte vill göra bort sig, att det är pinsamt att inte veta vart man ska. 
Men efter att jag åkte ensam till London för 2 månader sedan har jag släppt lite på det där. 

Ikväll ska Martin åka in för dag 2 av Where's The Music, men jag stannar hemma och ser på serier och skriver etik-uppgifter istället :)



16 frågor och svar

Hur gammal är du?
23 år! Har ganska precis accepterat detta och nu är det inte långt tills jag fyller 24 >-<


Hur lång är du?
170 cm ungefär.

 

Stjärntecken?
Det bästa; tvilling! 

 

När stiger du upp på vardagar?
07.00-07.05 Börjar skolan 9, kommer vara så oredo för att börja jobba kl 7 sen efter utbildningen hahah!

 Imorse klev jag upp 06.30 för att skriva klart hemtentan, sedan gick jag och la mig igen!

 

Och på helgen?
Det varierar så fruktansvärt mycket, ibland vid 9 och ibland vid 11. Beror helt på vad jag gjort dagen innan och vad jag ska göra under dagen.

 

Favoritlåt just nu?
Är inne i en period just nu då jag lyssnar på mina gamla spellistor på Spotify, men jag tror min favoritlåt just nu är Car Radio med Twenty One Pilots... även om jag inte lyssnar på den så mycket för tillfället. Sjukt bra är den iallafall!

 

Vad var det senaste du drack?
Lingondricka *se bild ovan*

 

Vilken färg har din tandborste?
Brukar ha de där tandborstarna med olika mönster, typ designer. Men nu har jag en vanlig ljusblå.

 

Vad lyssnar du på precis just nu?
Förutom bilarna som åker förbi utanför fönstret och mina fingrar mot tangentbordet, ingenting.



Ditt favoritcitat?

HAHA är inne i en After-period just nu ok??? 

 

 Vem pratade du med senast?
Sa hejdå till Martin som skulle åka och repa!

 

 Vad är det senaste du köpte?
En biljett till Where's The Music som är ikväll wohoo!

 

Vad står det i det senaste smset du skickade?
"Tack :)" haha, att man aldrig har något saftigt att bjuda på när denna frågan kommer...

 

Vad ska du göra i helgen?
Oooh... jag ska gå på bio på lördagen och äta middag med min Martin för att fira Alla Hjärtans Dag, och sen ska vi väl typ se på Lost och sova. hehehe. På söndag tar jag mitt pick och pack och flyttar hem till mami på halvtid pga praktiken.

 

 Vad kan hålla dig vaken om nätterna?
Inatt var det min hemtenta, men i vanliga fall har jag bara allmänt svårt att somna. Förstår inte hur folk kan somna snabbt???

 

Vad ska du göra när du skrivit klart detta blogginlägg?
Äta något, packa ihop mina saker och dra på festival i Norrköping! Tåget går om 1 timme så än har jag tid på mig!



Where's The Music? 2016





Ikväll ska jag åka till Norrköping och se två fantastiska svenska musiker! 
Det är Emil Jensen och Adam Tensta, och det är andra gången jag ser dem båda live. 
Adam såg jag på Eksjö Stadsfest 2008, och jag tror jag såg Emil 2009, så det är en himla massa år sedan!
Det kommer bli så himla fint och känslosamt att få se dem nu igen, lika underbara som alltid ♥

Jag skickade in min hemtenta imorse även, puuh! Så skönt att vara klar, nu har jag bara en endaste liten lektion kvar innan jag ger mig ut på 5 veckors praktik. Är både nervös och förväntansfull faktiskt! 
Under praktiken kommer jag bo hos min mamma för det mesta så det kanske inte blir så mycket bloggade då (heller)...
Ha det fint :)


Hemtenta



När en hamnar på bloggen när en egentligen borde skriva hemtenta, då vet en att det inte går att suga ur mycket mer inspiration ur huvudet hahaha! Shit vilken dag alltså... tyckte det räckte med ett prov imorse så det gjorde mig helt uttömd, och nu har jag suttit och glott på en skärm i flera timmar...
Har dock bara lite små detaljer att korrigera, men just nu skulle jag nog snarare förstöra hela dokumentet om jag försökte mig på det. Får bli att lägga sig tidigt ikväll istället och sedan ge sig upp imorgon bitti innan deadline och göra klart det sista.

Avslutar denna dagen med lite Lost och chips istället! 



Händelserik dag


Igår var det vår i luften, och idag vaknade jag upp mitt i en snöstorm. Hasade mig iväg till skolan för att skriva prov vilket gick bra om jag får bedöma, får se om läraren håller med om det! Direkt efter det åkte jag hem och satte igång med hemtentan som vi har tills imorgon, och NU!!! ska jag på arbetsintervju!!! 
Så wish me luck :)


Resten av kvällen ska jag skriva hemtenta och äta chips och dricka chai hade jag tänkt! En får ju ta chanserna liksom!


The Danish Girl



Vill verkligen verkligen se den här filmen alltså!! Inte enbart pga att Eddie är snygg och att Alicia är SVENSK OMG GO SWEDEN, utan även för att det är en sån häftig och genombrytande story! 
Jag menar, idag är ju de flesta (obs tyvärr inte alla) så vana och helt ok med att vissa personer är transexuella/transvestiter, och har liksom fattat läget att det är 2016, men det är väldigt viktigt att veta hur det var förr! Först då kan man börja förstå vad transpersoner går igenom IDAG.

Martin och jag ska faktiskt köra på en traditional valentines date nästa helgn med bio och kanske middag i Lkpg, så förhoppingsvis finns det biljetter till denna då!
Har ni några planer för alla hjärtans dag? Om inte så tycker jag att ni bestämmer er för att köpa en stor chokladkaka (eller nåt annat ni tycker om) och äter den. Because you're worth it ♥




God helg!

 
Åh vad jag saknar att ha helblont hår igen!! Är så himla trött på min utväxt nu, den är ca 15 cm!
Har bestämt att jag får unna mig en frisörtid nån gång i vår och färga om håret.

Jaha, vad gör ni om dagarna? Jag är i skolan, äter och sover. På riktigt alltså, hinner typ inte med något mer.
Men IGÅR var det minsann fredag så då var jag och Martin och fyndade köksgrejer på stan och fikade, och sedan åkte vi ut på landet och åt middag hos farmor. 
Önskar jag hade lite fler bilder på mitt fabulösa liv att dela med mig av nu när jag råkade förtälja att jag hade ny mobil med bättre kamera osv, men jag får väl helt enkelt inse att det inte är kameran det är fel på utan min inspiration. Fy på mig! 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inte er kvinna.

I helgen marcherade maskerade män på Stockholms gator, i en såkallad "Folkets demonstration". De attackerade vuxna och barn på gatan som inte var vita, de SLOG personer som gick förbi enbart på grund av deras hudfärg. De gjorde detta för att de har fått nog. De har fått nog av våld på våra gator.
De anser att på grund av flyktingkrisen som råder i världen och som har lett till att många flyktingar har sökt sig hit till Sverige, håller Sverige på att gå under. Människor blir våldtagna, slagna och mördade. 
Som att det aldrig har hänt tidigare. 
Dessa personer sa sig göra detta för att skydda "sina kvinnor". Alltså vi svenska kvinnor. Men sist jag kollade hade jag ingen stämpel på mig som sa att jag var NÅGONS kvinna. Jag är min egen kvinna och INGEN äger mig. 
De använde oss kvinnor som en anledning att sprida skräck i samhället, de sa att de gjorde det för vår skull men egentligen var det bara en skyddsmantel för att få sprida sin skit på gatorna. 
De påstår att de måste STOPPA våldet, våldtäckterna och morden som sker av de mörkhyade, att det har gått för långt. Istället är det dem jag är rädd för. Aldrig i hela mitt liv att jag skulle söka skydd hos människor som dem. 

Därför har jag lite att säga till de här personerna som påstår sig skydda mig och mina systrar:
Vi backar inte er. Ni tar er rätten att använda OSS som syfte för era handlingar, utan vårt godkännande. Vi har inte bett er gå ut och misshandla oskyldiga människor på stan, men ni gör det ändå, "för vår skull".
Ni är lika mycket boven i dramat, och let's face it, våldsstatistiken har inte gått upp sedan flyktingarna kom till Sverige, det är bara det att innan var det NI som våldtog och misshandlade kvinnor, men det räknas ju inte. 
Ni har aldrig brytt er om oss ett skit, och ni gör det inte nu heller. Ni gör detta för att få utlopp av er egen aggressivitet. 

När hashtagen #inteerkvinna spred sig lät det plötsligt annorlunda, då hoppades de här anhängarna att vi fick våra anus sprängda av afrikaner, att vi blev misshandlade till döds för att vi inte tog emot deras "skydd". Då var vi smutsiga horor som inte var värda dem, vi kunde lika gärna dö. So much for protection, för oss Svenska Kvinnor. De vill skydda "sina kvinnor" men istället bidrar de till en ännu större klyfta emellan oss, när vi tar avstånd från deras äckliga beteende. 

Därför är det så viktigt att vi kvinnor står enade och kan stötta varandra, för det behövs verkligen nu. 
Vi ska inte ta någon skit, vi måste stå upp för oss själva och säga ifrån. 

Jag lyssnade på den här låten här om dagen, och tyckte den passade in väldigt bra i sammanhanget. Det är dags att vi slår tillbaka. Inte med våra nävar, men med vårt avståndstagande. Det är dags att vi visar dessa män att vi INTE står bakom dem, och aldrig kommer göra.






RSS 2.0