Att leva på studiebidragJag studerar ju som ni säkert vet till Uska nu, och med hänsyn för min hälsa och mitt liv så jobbar jag ej samtidigt. Det betyder att jag tjänar ca 2900 kr i månaden, och av de pengarna går 2800 till hyran här hemma. 
Jag betalar alltså halva hyran, och Martin betalar resten, mat, el, bredband, bensin, ja ni fattar.
Han jobbar ju och tjänar pengar så det är inget problem idag, det är ju så det måste se ut för att jag ska slippa ta lån.
Men samtidigt så lever jag alltså på ca 100 kronor i månadsinkomst. Jag har sparpengar som jag har jobbat ihop enbart för de här 1,5 åren som jag pluggar, men det är alltså pengar som jag ska ta om jag får extra utgifter eller något liknande, inte pengar jag ska lägga på kläder och nöjen.
Just nu har jag 400 kr kvar på kontot, och tanken är att de ska räcka fram till nästa CSN kommer. Det kommer självklart inte gå, jag kommer vara tvungen att föra över lite pengar så småningom. 
Jag längtar så fruktansvärt mycket till sommaren då jag kommer jobba igen, och tjäna ihop lite pengar så att jag kan leva lite, för just nu kan jag knappt unna mig ett klädesplagg utan att få ångest. 
I sommar kommer jag ju självklart betala mer här hemma eftersom jag har mer inkomst, men jag kommer även få tillbaka på skatten så jag kommer kunna lägga en hel del på sparkontot inför hösten som är min sista termin. 
Så 2017 kan jag äntligen börja jobba och ha råd med saker igen!
Hur gör ni andra som pluggar, tar ni lån eller jobbar ni samtidigt?


so tell me why we're talking when we dance so good


Igår gick jag min sista dag på praktiken, packade ihop mina saker och flyttade hem till Mjölby igen. Kom hem till min trygga famn och sedan begav vi oss till Linköping.
Först gick vi och åt crepes på Linköpings minsta men bästa (och kanske enda?) crepescafé Ammos. Det påminde såå mycket om Paris eller Amsterdam!!


Jag åt en med jordgubbar och nutella, och Martin åt en med vit choklad, jordgubbar och oreos. My goood vad gott det var!!


Och efter det gick vi till Konsert & Kongress för att se Wakey Wakey live. 
Har lyssnat på honom sedan 2011 säkert, så det var såå kul att äntligen få höra de gamla låtarna live. Det var en ganska liten spelning så det kändes väldigt intimt och mysigt. :)


Wakey WakeyNästa fredag ska jag och Martin åka och se Wakey Wakey som kommer till LINKÖPING AV ALLA STÄLLEN OMG älskar när artister spelar i mindre städer!
Det ska bli såå kul, har lyssnat på honom superlänge.
Då har jag även haft min sista praktikdag så jag får väl se till att fira det också!
Någon mer som ska se honom någonstans i Sverige? :D


Den här låten är min alarmsignal på morgonen, så fruktansvärt klockrent om ni lyssnar på första raden ehhehehe. 
Vill ju alltid gå upp ur sängen pga peppen!


Look-a-like

 Newkid                                     Luke

ALLTSÅ. Detta är ju helt sjukt.
Har alltid tyckt att Freddy i Skins (Luke Pasqualinopåminner om Alexander Newkid Ferrer, men jag har aldrig riktigt brytt mig om att fundera mer på det sen. Nu såg jag dock en bild på Newkid och ba SHIIIT ÄR DET FREDDY ELLER? så var tvungen att googla lite. 

ALLTSÅ KOLLA?!? Om jag inte var ett sånt inbitet Skins-fan hade jag haft svårt att skilja på dem idag! 


PanJag har varit ett stort Peter Pan-fan så länge jag kan minnas, och då menar jag såklart filmen med Jeremy Sumpter som Peter, det är en av mina absoluta favoritfilmer som jag sett MINST en gång varje år sedan jag var liten, jag kan alla repliker och hela handlingen utantill men ändå tröttnar jag inte.
Idag såg jag den nya filmen Pan, och jag är så kluven...
Som en enskild film är den jättebra, men om man som jag hela tiden jämför den med med den gamla filmen och hoppas på massvis med liknelser och ledtrådar så blir man lite besviken. 
Den här filmen ska ju visa hur Peter hamnade på Neverland, hur han träffade Hook och allt det där, men ändå är det så mycket som inte stämmer med den andra filmen sen haha, varför är till exempel Tiger Lily vuxen här om hon är barn sen??? Varför får man inte veta vad som händer mellan Hook och Peter och VEM är då Svartskägg??? 
Som sagt, har man inte sett Peter Pan så är denna filmen välgjord och bra, men jag föredrar absolut den andra versionen. 
Sedan är det största mysteriet.... VARFÖR EN NIRVANALÅT MITT I ALLT?? Det var så konstigt...
Glad Fredag


Idag hade jag sista praktikdagen för den här veckan, bara nästa vecka kvar sedan återgår jag till skolbänken.
Fick gå tidigare idag pga mina handledare är sötast i världen och tyckte jag skulle få njuta av solen, då gick jag hem och sov ;)
Nu är jag hemma i Mjölby, har vårstädat lägenheten, pysslat lite, lagat mat och nu ska jag se på Let's Dance. 
Jag brukar inte se på tv alls mycket, följer bara Sveriges Mästerkock haha, men tänkte det kunde va kul... Har ändå inget annat för mig.

På tal om annat, imorgon ska jag prova på yoga på gymmet för första gången i mitt liv.
Tror det kommer att göra mig mycket gott!


you have to get lost before you find yourself

Nu har det gått förfärligt många dagar sedan jag uppdaterade här, men anledningen är simpel; har inte funnits något att berätta. Mina vardagar ser ut såhär just nu i stora drag; jag vaknar, cyklar till praktiken, är på praktiken, cyklar hem, äter, ser på serier, sover. Går och lägger mig innan 21 pga är en trötter så då hinner en inte med så mycket mer om dagarna.

En dag hade jag kvällspass på praktiken så då hann jag med en scones-frukost. 

Och när jag åkte hem till Mjölby i torsdags väntade ett stort kuvert på mig som innehöll anställningsbevis och andra viktiga papper, så det kan ju vara av vikt att tala om för er att jag har EN NY ARBETSPLATS!! 
Från och med i sommar är jag anställd som timvikarie i Mjölby Kommun, tänka sig! 


Idag var jag i Linköping med pappa och syrran och handlade nödvändiga ting och kläder, bland annat gardiner som jag ska ta och visa upp imorgon om solen är framme! Nu är vårt köksfönster ännu finare!
Var även inne på akademibokhandeln för att kolla in bokrean och hittade alla John Greens verk på originalspråk, men fattig som en är så prioriterade jag inte att köpa dem (har TFIOS och Paper Towns på svenska) men jag bestämde mig för att äntligen se Paper Towns på film som jag tjatat om så länge, och åååh vad fin den var!
Se den!

Nu ska jag njuta av att ha helg och på måndag börjar näst sista veckan på praktiken. Puss på er!


RSS 2.0