2013

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Ja, en hel del saker! Såg flera av mina favoritband, åkte utomlands utan en vuxen, hade medeltidskläder på medeltidsveckan, äger en hund.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, jag blev blond! Och vågade klippa side cut haha! 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, inte vad jag vet iallafall haha. 

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 8 augusti, torsdagen på Medeltidsveckan. Grönsaksföreställningen på dagen i ösregn, TRIX i ruinen och sedan utomhusbio utanför kyrkan. 9 oktober när jag och Annika stod i 02 Arena i Brixton och såg Hands Like Houses och Sleeping With Sirens. Och 5 december när jag såg Pierce The Veil och Bring Me The Horizon.

Vilka länder besökte du? Tyskland, Norge och England (och Gotland) 

Din största framgång på det privata planet? Läste en tyskakurs som gick jättebra trots lite motgångar, och blev hjärtekrossad så många gånger att jag blev immun. 

Vad spenderade du mest pengar på? Resor och kläder.

Största misstaget? Misstag är ett sånt tråkigt ord. Men EN PERSON, om vi säger så.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ohja! Så himla mycket egentligen, trots att jag vid ett svagt tillfälle i somras grät att 2013 var mitt olycksår.

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? Kärlek lol. Haha nä, det ska inte komma påtvingat. Har varit nöjd med 2013 på det planet också.

Vad önskar du att du gjort mindre? Varit ledsen över personer som inte var värd min tid.

Bästa boken du läste i år? Om att älska – Michaela Forni

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Blev timanställd i hemtjänsten och trivs så himla himla bra. Så allt.

Något du önskade dig och fick? Fick se 4 band som jag bokstavligt talat ÄLSKAR. Och fick krama Loke Nyberg.

 Jag och finaste Loke, samt en sneaky bild på min medeltidsoutfit.

Något du önskade dig och inte fick? Nej egentligen inte.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Åt ceasarsallad, drack smultronvin och grät. HAHA sant faktiskt. Och pratade med My i telefonen.

Vad fick dig att må bra? Sommaren, Ellen, mitt jobb (ej nattjobbet), London, Stockholm, Berlin, Gotland, mina fina systrar OCH SÅ VIDARE. 

Vem saknade du? Agnes.

De bästa nya människorna du träffade? Typ alla random jag träffade på våra utekvällar! Och den svenska vakten i London!

Mest stolt över? Att jag har tagit mig upp varje gång jag har fallit.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Dansa mer i platåskor, resa och älska allt. Spendera mer pengar på musik, dvs ta chansen att se alla de band jag vill se, för jag vet att det är vad som får mig att må bäst. Ska även lära mig mer om vegetarisk mat, och äta vegetariskt mer än vad jag gör idag. Ska dock inte bli helt veggo, älskar kött för mycket.
Untitled



God jul i efterskott fina ni!

Nu har jag firat klart alla mina jular! Eftersom vi har en stor och utspridd familj så får man fira flera gånger om. Har dock varit dum och inte haft med mig systemisen alls, och knappt fotograferat heller. 
I lördags var vi iallafall hos pappa och firade minijul, sedan jobbade jag på julaftonen och åt julegröt på kvällen hos min morbror + lillkusinen. På juldagen firade vi med hela släkten på pappas sida och idag med släkten på mammas sida. 
Har fått många fina julklappar, dessvärre tänker jag inte visa upp dem här (orkar alltså inte fota dem men vi säger att det finns en annan anledning)
Nu ska jag bara ta det lugnt och spela Sims resten av kvällen ;)

Tre bilder från juletiden!
1. Fejkade julstämningen på julafton pga ingen snö och jobb. 
2. Juldagsoutfit, med stretch på kjolen så julmaten fick plats hohoho.
3. Jag och systersonen min, Oscar på annandagen (idag alltså). Mitt hjärta ♥
 
 
 


PTV & SWS-covers

Har hittat coolaste bruden på Youtube. Alltså hon är så jäkla grym?! Gör massvis med covers på låtar som jag ääälskar, här är några av mina favoriter!
Kolla in hennes konto HÄR.





Saker som glittrar på mitt rum


Min spegel


Min julklänning


Min nyårsklänning


Jag

Min blomma (lol skoja den är nästan död, rip)


Purple & Blue



Alltså är så himla sugen på att ha pastell-lila hår?!!!! Åh så fint det är!
Skulle ju dock SJÄLVKLART bara tona det vilket skulle hålla i någon månad och sedan försvinna, mest för att jag vill förändra mitt utseende lite (för vanligt är tråkigt). 
Köper man en mörkare lila från Directions så kan man ju blanda den med balsam så den räcker jättelänge! 
Kanske ska bli mitt nyårslöfte...?
 


Snart jul ujujuj



Bra med plusgrader i vinter för då kan man ha kjol. Dåligt pga ingen snö på julafton *gråter floder*
Har varit så himla oaktiv här och ej brytt mig om bloggen så att om den hade varit mitt husdjur så hade den varit död nu. Tråkigt, men så är det. Tur att den bara är en olevande internetsida som ej behöver så mycket kärlek.
Hur är det med er då? 
Med mig är det fint! 
 


You're not alone. You're with me.



Har ni hört OM&M's senaste singel? Alltså älskar den så mycket. Hoppas att resten av albumet låter likadant för då blir jag glad! Har även bestämt att jag ska på Bråvalla nästa år, enbart pga OM&M. Vet inte än hur många dagar jag ska gå, men funderar på tredagars med camping... Vill bara att de ska släppa alla artister + schema nuuuu plz!!! 
Någon mer än jag som ska dit? (hoppas ehehe tråkigt att va ensam)


Lussebullsverkstan


Mamma frågade om vi skulle göra lussebullar igår, JAAA sa Oliver och ville jättegärna vara med överallt. Han ville va med så mycket att vi till slut fick stänga ute honom från köket. Då stod han och såg ledsen ut hela tiden.
Gott blev det iallafall, som alltid när jag är igång ;'DDDD (skoja)


Torsdag


Har varit ledig ett par dagar nu, så himla skönt eftersom jag jobbar hela helgen istället!
Så idag har jag haft sovmorgon, chipsfrukost och middagspromenad med Oliver. Gick till Nemå och åt klyftpotatis och tittade på 17 Again för hundrade gången och pratade om livet.

Nu ska jag sitta på mitt rum resten av kvällen och lyssna på musik, hoppas ni mår bra!


Counting Stars



Har sålänge jag kan minnas kännt ett oförklarligt hat mot One Republic. Kanske beror det på den vidriga Apologize-låten som spelades sönder på The Voice och gjorde mig spyfärdig, who knows. 
Hörde iallafall den här låten på radion och tänkte "undrar vad det är för en" så jag tog till min trogne vän SoundHound och fick fram detta. Kände bara ....... WHY??? Varför är de bra för helt plötsligt? Kan jag inte bara få hata ifred? 

Ge mig ett glas smultronvin och en trädgård och jag dansar tills fötterna blöder. (eller tills glaset blir tomt...)


Vann lite finsaker!

 
Fick ett superfint mail här om dagen som började med GRATTIS. Klickade in och såg att jag hade vunnit lucka 8 i Annicas Julkalender! Allt på bilden fick jag, fatta hur glad jag är! 
Hoppas de kommer redan i veckan :D


Evening walk with Ellen & Oliver







 
Observera att huset på första bilden INTE är vårt, utan våra galna grannars. Får huvudvärk när jag går förbi där...
Sedan var detta såklart innan Svennis stormade förbi och öste ett lass snö över Tranås, som ni ser. Oliver satt på sin sten, glatt ovetandes om all världens djävulskap. 


Winter wonderland







Tog med mig kameran ut på Olivers kvällspromenad, det gick sådär. Han älskar snö och är aldrig still, så han slet och drog när jag ville stå still och fokusera. Han ser även osynliga monster i snödrivorna som han anfaller, och sedan blir han jätterädd när marken under honom försvinner och han hamnar under snön.
Det är rätt kul att titta på.
 


Stockholm - Lördag

Åkte till Ulriksdal på fredagkvällen och gick i snöoväder till hotellet som låg ca hundra mil från stationen, och inte alls 200 meter bort som SJ sa...



Fick ett fint dubbelrum + hotellfrukost. Helt fantastiskt! TACK SVEN!


Sedan åkte vi tillbaka till Sthlm och väntade...


Köpte asgoda chokladbollar som vi sedan smaskade på under tågresan.


Åkte genom Sverige med den här utsikten! Inte helt fel.


Stockholm - Torsdag + Fredag


Kom till Vandrarhemmet innan man fick checka in, men de var jättegulliga och lät oss få rummet ändå! Här är en del av köket! Rekommenderar verkligen Skanstulls Vandrarhem, så himla mysigt!! 
Var på rummet ca 1 timme innan vi drog iväg, därför togs inga fler bilder den dagen.


På fredagen var det dags för shopping. Här är en glad försäljare på Hötorget.


Ellen var nöjd och glad med sina inköp (dock är några påsar på bilden mina höhö)


På plattan fanns ett stort tält med julmarknad i. Vi blev helt amazed av alla godsaker! 


Köpte ett chokladäpple!


Framåt 17 gick vi till Pizza Hut och åt oss mätta. Fick då veta att tåget hem var inställt pga stormen, så vi satt och funderade ut våra alternativ... Gick bort till centralen och SJ fixade hotell åt oss i Ulriksdal där vi fick gratis dessert och frukost. 
 


Bring Me The Horizon + Pierce The Veil @ Fryshuset

I torsdags var jag och Ellen som sagt på konserten på Fryshuset, och det var heelt underbart! Direkt efter att vi hade hittat vandrarhemmet åkte vi bort och började köa. Vi köade i ca 4 timmar, men man fick nummer så vi kunde gå iväg och äta, gå på toa osv. Träffade tre tjejer i kön som vi även stod med ett tag under konserten, men vi tappade bort varandra till slut. 
Förbandet hette Sights and Sounds och var sådär... Inte min musik direkt. 
När PTV började spela blev det världens ös och vi stod mitt i smeten och hade jätteroligt! Fram tills dess att det blev trängre och trängre, någon svimmade redan då, och för oss slutade det med att vi + några andra ramlade ihop. 
Hade 11 cm platå och skorna vek sig under mig, var helt säker på att jag hade brutit både fötter och revben. Så as soon as vi hade tagit oss upp rusade vi bakåt och var helt chockade ett tag.
Jättesynd då vi missade typ 2 låtar av PTV pga kunde inte koncentrera oss. 
Under BMTH letade vi oss in lite mer i publiken men höll oss på avstånd från den värsta trängseln. Vi fick perfekta platser, såg allt och kunde hoppa och dansa hur mycket som helst utan att dö. 
Just därför tyckte jag att BMTH var bäst upplevelsemässigt, även om PTV var helt klart bäst musikmässigt i mina öron :) Tänkte inte ens på mina värkande fötter eller ryggen som skrek av smärta, var bara helt inne i stunden! 

Efteråt gick vi ut och satte oss på golvet ett tag och bara vilade ögonen på alla människor haha. 
Drog till Donken och halvsov samtidigt som vi åt, och sedan hem till vandrarhemmet där vi däckade. 
Bästa kvällen på såå länge!!

Här är två instagramfilmer från kvällen! Ursäkta den hoppiga kvalitén, tänkte inte riktigt på hur jag filmade!
Som ni hör så var det sjuuuukt ös!!




Hemma från Sthlm!

Nu är jag ÄNTLIGEN hemma från Stockholm! Vi skulle åkt hem igår men fastnade självklart pga stormen, ska berätta mer om det senare, och även om konserten som var en av de bästa upplevelserna i mitt liv! Åååh vill tillbaka ♥
Nu ska jag slänga mig i badkaret en stund!


Min reseoutfit. Hörde att mönstrat var inne...? 
Köpte tröjan på Beyond Retro och tightsen på Manhattan.
 


Canon EF 35mm f/2



Alltså måste bara tacka Cyberphoto för enastående leveranstid och asgod choklad??? Blev överlycklig o ba ÅÅÅH GODIS!! Har redan provat objektivet en del nu och lärt mig hur det fungerar, så är helt säker på att detta kommer bli mitt favoritobjektiv! Helt underbart är det! Alla borde ha ett.
Tänker inte göra någon recension men har ni frågor så kanske jag kan svara på dem! Och jag lovar att ni kommer få se många bilder framöver! (lovar för mycket ehheh)
 


Wannabe



Jag är så kär i mina skor som kom idag <333 
Så nu är min skosamling komplett tror jag, har 4 par platåskor varav ett par ska bort.
Blev dock lite osäker på om man ska ha platåskor på nyår eller inte...? Tur att det man hinner fundera!
Det bästa med platåisar är ju att det är så skönt att gå i dem! De är festliga och snygga men ändå inte vingliga som klackskor. Aaaja vi får se hur det blir!
 


When I was your man



Alltså åh. Är så himla ledsen över att Erik åkte ur Idol i fredags. Speciellt efter att ha gjort den här låten?! 
Det här är världsklass, och jag är helt säker på att han kommer gå långt! 


RSS 2.0