Slutjobbat!



Nu har jag jobbat klart för i sommar, och självklart ska BÅDA mina sista jobbdagar bestå av stress, ösregn och fel i scheman... Kände bara LÅT MIG FÅ GÅ HEM OCH LÄGGA MIG UNDER TÄCKET OCH ALDRIG KLIVA UPP IGEN men vi lyckades ta oss igenom dagarna på något sätt och nu är det slut. 
Jag sa farväl till vad som varit min arbetsplats i 2,5 år, och vårdtagare som jag kännt lika länge. Så himla ledsamt och tråkigt. Dock kan jag inte ens vara deppig över det nu eftersom jag är så stressad men pepp på att åka till Gotland om två dagar! Ska ta en rejäl sovmorgon och packa imorgon :)

1-9 augusti är jag i Visby, 10 augusti börjar jag skolan och samma vecka flyttar jag och Martin in i vår lägenhet. Nu börjar det nya livet ♥
 


Slaskinlägg


Idag har jag jobbat till 16, stressat hem som en tok och åkt iväg till Ellen med min medeltidsklänning som behövde några stygn. Vi käkade mat och nålade för fullt tills klockan blev mycket och det var dags att köra hem i regnet. Imorgon jobbar jag dag igen, bara att köra på nu! Två dagar kvar!


Sötsug


Fick sånt fruktansvärt sötsug idag (pga lingonveckan) så jag tänkte jag skulle prova att frysa kvarg som jag läst om så mycket. Slängde in en burk i frysen och sprang sedan ner till affären och köpte lite frukt. Hemma hade jag frysta hallon och egenplockade blåbär! Det blev himmelskt gott och jag glömde allt vad choklad heter.


Life Goals

Alltså ursäkta men ÄR inte Oli och Hannah det finaste som finns? Är så glad för deras skull!!

 
 


Familjehelg


I fredags åkte jag ut på landet och tillbringade massa tid med mina kära syskonbarn (med föräldrar såklart) som var på besök från Göteborg! Och det var inget vanligt besök, det var nämligen födelsedagsfirandebesök eftersom både jag och lilla O fyllde år i juni (samma dag dessutom) så vi blev firade med paket och tårta!

 
Oscar hade hjälpt til och gjort världens finaste tårta med alla hans favoritbär på och GISSA om den var god!!

Sedan kom ju även unge nr 2 till världen dagen efter vår födelsedag, dvs för en och en halv månad sen!
Så mysigt att få gosa med lilla Leo som kikade och skrattade så mycket redan! Blev kär ♥

På fredagkvällen tog vi en tur ner till sjön med bästa vännerna Oscar och Oliver, och senare fick även Oscar åka båten! På lördagen var det fint väder på förmiddagen så då åkte vi till blåbärsskogen och plockade massa blåbär och Oscar åt absolut INGA! 

 
Min mormor tillsammans med hennes två barnbarnsbarn ♥


Är så lycklig över att ha en sån fin familj!
Har lekt kurragömma och sjukhus och letat skattkartor så jag är helt vimmelkantig!


Prioriteringar....

Det finns tre saker som jag suktar efter i köpeväg just nu, och jag vill verkligen ha allt :'''(
Dock så är jag ju blivande student och sambo dvs mindre inkomst och mer utgifter. KUL! 
Skulle behöva betala av detta resten av livet hahahah




1. En ny mobiltelefon eftersom min börjar ge upp efter två år i mina ägor. Eftersom jag är en äkta Samsung-älskare så lär det bli en Galaxy S6.


Bilder på Sonnar® T* FE 35 mm f2,8 ZA

2. Ett nytt objektiv till kameran, nämligen ett 35mm f2,8. 
Dock kostar det MER ÄN DUBBELT så mycket som kameran i sig kostade, så jävla ovärt att äga en kompaktkamera hahahaha gud. 

Have2have Boots med platåsula, Nora10 Svart Bubbleroom.seHave2have Boots med platåsula, Nora10 Svart Bubbleroom.se


3. Ett par skor HÄRIFRÅN som jag kikat efter länge! Precis sådana som jag är ute efter!
Såg dock nu att de är slut i min storlek och förmodligen INTE kommer in i fler storlekar men de går säkert att hitta på fler ställen om man är lurig!


Vad hade ni gjort? Rånat en bank? Stulit sakerna från någon annan? Snälla hjälp mig tänka sunt!


Blåbärsbullar


Idag fick jag och mamma för oss att vi skulle baka bullar, men vi hade ingen aning om vad vi var sugna på för sort. Efter lite googlande kom vi fram till att blåbärsbullar var bästa idén eftersom mamma nyss varit ute och plockat på sig en hel del. Så vi provade och de blev helt himmelska så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet till alla som vill ha, för så snäll är jag.
Dock så gjorde vi halva satsen men jag skriver originalreceptet!

Blåbärsbullar, 50 st.
Detta behöver du: 
DEG
150 g Smör
1 dl Strösocker
14 dl Vetemjöl
5 dl Mjölk
50 g Jäst
1 tsk Kardemumma
0,5 dl Pärlsocker
1 Ägg till pensling

FYLLNING
100 g Smör
4,5 dl Blåbär
2 dl Syltsocker

TIPS! 
Har man inget syltsocker så kan man ta strösocker och blanda i lite potatismjöl!

1. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i lite av den kalla mjölken. Smält smöret i en kastrull och blanda med resten av mjölken till 37°. Blanda ner det i bunken tillsammans med socker och kardemumma.

2. Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta till en smidig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa till dubbla storleken, ca 30 min.

 
3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut en del i taget, så tar det inte så mycket plats. Bred på smör och fördela blåbär och syltsocker ovanpå. (vi mosade blåbären en aning innan med en gaffel) Rulla ihop på längden. Skär till bullar och lägg dem i bakformar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

 
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla ovansidan av bullarrna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Voila!



Cravings


Är så jävla sugen på maten vi åt på Wagamama i Amsterdam haha! Kan kanske bero på att jag är hungrigast i världen för tillfället men asså guud ge mig detta please.
Får laga till något och förtränga mina smaklökars vädjan efter kyckling Ramen.


Bubbles


Lever på kanten och har kameran med mig i badkaret, för att bubblor och ben passar väldigt bra ihop. 
Har dock så mycket myggbett så njöt mindre än vad man kan tro, satt mest och spolade hett vatten på dem och bad till gudarna att mitt lidande skulle få ett slut. 


Lördagsträning och snacks!

 
Jag var ute och sprang i en park förut som såg ut som det var taget ur Jurassic World! Sprang runt på stigarna och låtsades att jag var jagad av dinosaurier trots att de enda djuren jag såg var ett par små fåglar.
Riktigt skön springtur, älskar att springa i skogsterräng, tycker man känner sig mer fri då.


När jag kom hem gjorde jag en smoothie på bl.a mina egenplockade blåbär, och så hade mina knäckesnacks stelnat som jag gjorde innan jag gick ut och sprang. Det är helt enkelt knäckebröd täckt med blockchoklad, och kokos på. Very delicious I must say!
Nu sitter jag och avnjuter detta till Pearl Harbor på tvn, och imorgon är det återigen dags för jobb.
Hoppas ni har en fin lördag :)


Nocturne



Datenight och Kite


Igår var jag och Martin på pre-one-year-of-engagement-date, så han kom hit direkt efter vi båda slutat jobbet! Tog det lugnt hemma ett tag innan vi drog till Strandbaren.
 

Där åt vi en himmelsk god laxfilé på planka, och jag provade nya Breezer Strawberry.
Kan hända att jag halsade i mig hela på några sekunder pga så jääävla god! Smakade som farmors jordgubbssaft.
 

Vid 10-tiden gick vi till Plan B för att se fantastiska Kite spela!
Tog inte så mkt bilder men de var så jääävla bra!
Får ni chansen att se dem live så måste ni ta den!!
(Finns även en video på min insta)
 
Hade en mycket bra kväll, så nu laddar jag för kvällsjobb!


Breakfast

 
Är ledig idag efter att ha jobbat helg, och vädret är jättetråkigt så då kan man muntra upp sig med en god frukost! 
Tänk att det krävs så lite för att få till den där lyxkänslan!
 
 
 
Kan passa på att visa lite fler matbilder när jag ändå är igång! Här är ett vitlöksbröd som jag och Martin bakade i helgen efter detta receptet; LÄNK!
 
 
Och här är gårdagens kvällsmat! Anser att jag är mest bra på kvällsmat och frukostar!


Leeedig

 
 
 Hola Amigos! Hur står det till? Jag är glad pga är ledig och ledsen pga det regnar. 
Snart kommer syrran hem och vi ska hitta på något kul med mormor, gå och äta och ha mysigt! 
Imorgon jobbar jag 7-11 och sedan hela helgen så lär inte uppdatera här mer :) 


Peppar för MTV!


Titta här så fin min senaste medeltidsklänning är!! Längtar såå tills jag får inviga den i Visby om mindre än en månad. 
För övrigt så är jag ensam härskare över huset nu i två veckor, modern tog hunden under armen och stack till Jämtland. Tråkigt för henne att de har 10-15 grader medan vi badar i svett här nere. Har min enda lediga dag imorgon för den här veckan, sedan är det dags för helgjobb. Gillar dock att jobba helg, det är så mysigt! 

Hoppas ni är tillfreds mer era liv, det är jag trots att jag cyklade i ösregn idag. Kram på er!


En kväll med vänner

Igår var en sån där kväll som bara är helt perfekt, som inget kan slå! Jag fick äran att umgås med så många av mina kära på en och samma gång att jag nästan sprack av lycka! Min bästa vän since forever och vänner från gymnasiet och min underbara pojkvän samt vänner från hans umgängeskrets som jag tycker om så himla mycket! Hur gick detta ens till?? Hur blev jag så lyckligt lottad??

Vi grillade trots att det var alldeles för varmt i luften, men så länge alla svettas ikapp så gör det ju faktiskt ingenting tänkte jag efter ett tag och slutade bry mig. Kyckling, ananas, potatissallad och majskolvar är ju livet på en tallrik!


Nalle var oftast med och umgicks och satt i knä och blev kliad på, eftersom i princip alla tycker om honom mest i världen! Vi tog även ett par promenader ner till ån där han fick plaska och jag fick vada med skorna på.


Sedan satt vi alla i gräset och myste och skrattade och pratade och jag och Ellen kan ha råkat hamna i fight och dragit ner varandra för backen ett antal gånger samt spillt diverse drycker i håren men vad gör väl det när det ändå är så varmt. Har även några rivsår på kroppen som jag kan identifiera som "vad som händer om man rullar i backar med torrt klippt gräs"


Ellen och Simon hade gjort så fint på sin trädgård bara för vår ankomst, så vi satt under paviljongen när solen gått ner och spelade sällskapsspel, drack vin och åt korv med bröd för plötsligt var man hungrig igen. Så går det när man är igång. 
Imorse vaknade jag till solljuset en grymtande Martin som sov som en stock och kände bara att fy fan vilket bra liv jag har! Allt äger ju!  Åt frukost och såg på Tillbaka till Vintergatan innan vi städade ihop och åkte hem. 
Tack alla inblandade för en sån himla fin kväll ♥


RSS 2.0