Mini tacos


Titta här vilka söta taco-bäbisar jag åt häromdagen! 
Vi fick nämligen hem en låda från Testagram förra veckan som innehöll dessa sötnosar, tacokrydda från samma märke och massa annat gott! Så vi bjöd hem Oscar och Josef på vegetarisk taco-lördag. 
De var lite irriterande att äta eftersom de tog slut på typ en tugga så en var tvungen att äta flera hundra (nästan) men de var söta så det vägde upp.



Vardagsinlägg

Det är inte ofta jag skriver sånna här "detta gör jag just nu-inlägg" men varför inte? Ingen har dött av det!
Tänkte nämligen att jag kunde visa er vår senaste möbel, nämligen vårt nya soffbord!

Såhär ser alltså vårt vardagsrum ut på dagen genom en suddig mobilkameralins:

Kistan fick vi av min mormor som ska flytta, och den har även varit min storasysters en gång i tiden. Så en kan ju säga att vi har ärvt den av båda! 

Ikväll ska jag i vanlig ordning se på Idol i min ensamhet eftersom Martin jobbar, och så försöker jag fundera ut vad jag ska laga till middag... grown up-problems :__: 
På måndag får vi nämligen en sån där matkasse hem till oss som vi fått i present, så vi äter ur frysen tills dess. Börjar bli tråkigt nu hahaha! Fisk och köttbullar är allt som finns kvar....typ. 
Men med min eviga fantasi så ska jag väl lyckas klura ut något! 
Hoppas ni får en bra fredagkväll, puss och kram!


Gifen är 4 månader gammal men man kan inte vara petig här i världen.


Tre saker

Tre saker du vill ha varje dag:
- Solsken, god mat och välmående! Tänk er, vilket perfekt liv det hade varit!

Tre saker du tycker om att äta:
- Chips...... thaimat och kötbullar!

Tre saker som är bra med hösten:
- Att jag får ha min fina halsduk på mig, gula löv och att det snart är dags för jul! (gillar inte vintern men gillar jul)

Tre saker du gillar just nu:
- Vår lägenhet, att jag och Martin ska träna senare idag, och att jag är ledig idag!

Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö:
- Alltså denna frågan är ju så himla svår, men ändå så självklar hahah! en båt såklart. Och bensin till båten, och en åra ifall bensinen tar slut. There - hade klarat mig skitbra! 

Tre saker du gör varje dag:
- Spenderar alldeles för mkt tid med min telefon, gnäller och surar HAHAH! Sant just nu faktiskt, är typ sjuk och har ont överallt samt är trött hela tiden så....

Tre saker du tänker varje dag:
- "Vad fan är klockan?" när jag vaknar, "Vad fan är klockan?" när jag är i skolan, och "Vad fan är klockan?" när jag vill gå och lägga mig.

Tre saker du vill bli bättre på:
- Att plugga. Har inte jättemycket plugg nu men vill ändå bli bättre på det. Att träna, vilket jag ju håller på att bli bättre på, och att laga mat.

Några tillfällen då jag hade just solsken, god mat och välmående:

 
 


MY SONS ♥♥♥



Elle King

Min nya babe ♥



OKAY SO THIS JUST HAPPENED


Alltså kan någon vara snäll och förstå vad detta betyder för mig??!??!?!?
Loke har ju hela mitt hjärta!!! (Ok en del är ju Martins men resten)


So the hearts keep breaking, and the heads just roll



Mirror Mirror


Nu har jag äntligen hittat ett hem åt min sminkspegel som jag vann i Moas blogg för ett tag sen! Har velat fram och tillbaka över vart jag ska ha den, och den kommer säkert få byta plats så småningom men just nu passar den bra på vår byrå i sovrummet. Då kunde vi även flytta ut lampan som stod där innan till köket så att vi äntligen får en fönsterlampa där! 
Dock är ju detta glödlampor vilket jag och Martin inte är superglada i, så den kommer bara vara tänd när den ska användas. Kommer förmodligen byta dem mot led-lampor om ett tag!


Sötpotatissallad & Rödbetssallad



Sötpotatissallad

2 stora sötpotatisar
2 msk olivolja
flingsalt
500 g delade körsbärstomater
3 strimlade salladslökar eller 2 smårödlökar
skal (endast det gröna) och saft av 2 lime
1 kruka mynta

Gör såhär: 

Tvätta sötpotatisen ordentligt och skär i normalstora bitar. Pensla med olja och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de känns helt färdiga.
Vänd ihop med tomater, lök och mynta och salta efter behag. Riv limeskal och pressa limejuice över salladen.
Man kan även ha flytande honung i för extra sötma men vi valde att skippa det.




Rödbetssallad
Det här receptet gjorde vi på fri hand så jag vet egentligen inga mått, man får ta som man vill helt enkelt!

Rödbetor

Ruccolasallad
Bladspenat
Honung
Pinjenötter
Chevréost

Skala rödbetor och skär dem i bitar, ha in dem i ugnen tills de känns färdiga och låt sedan svalna.
Rosta pinjenötter i en liten stekpanna. Blanda ruccola, bladspenat och rödbetor och ha i lite honung.
Häll över pinjenötterna och smula chevréost över.


Broccolipaj & Västerbottenostpaj

 

Broccolipaj ca 10 personer

Pajskal:
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning: 
500 gram fina broccolibuketter
1 röd paprika
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och paprikabitar,
tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg - salta och peppra lite ( men tänk på att ädelosten är salt i sig )
Riv över ost och grädda i cirka  20- 30 minuter.




Västerbottenostpaj ca 8 personer


Pajskal:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
4 dl riven västerbottenost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm chilipulver/chilipeppar

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda smör, vatten och vetemjöl till en deg, och låt den stå svalt i ca 20 minuter.
Tryck ut den i en form, picka med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde och tillsätt salt och chilipeppar. Blanda i osten och häll ner i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Som ni märker så tillagas pajerna på nästan exakt samma vis så det var superenkelt att kunna hålla reda på de båda! 




Folkfest i lägenheten!

Igår var dagen jag gått och varit nervös över i veckor, nämligen dagen då massvis med människor var bjudna till vår lägenhet för att äta VÅR mat! Det är första gången ever jag har bjudning förutom för mina närmsta vänner när man typ lagar mat till sammans och det blir som det blir, denna gången skulle det bli PERFEKT! 
Jag var livrädd att maten inte skulle räcka, att den skulle bli dålig, att allt skulle bli fel osv osv osv, ja ni vet hur man är. Det var ju även första gången de flesta av gästerna var hemma hos oss så det var extra pirrigt i magen! 
MEN, det gick jättebra! Alla var mätta och glada och tyckte vi hade det fint :') *score*

Vi körde buffé med pajer och sallader så det var ganska enkelt att förbereda på en förmiddag sådär. Tänkte som så att jag delar recepten i några inlägg senare ifall ni blir sugna på att prova!
Och som vanligt så har jag varit alldeles för dålig på att ta spontana bilder så det blir enbart bilder på maten och inga på gästerna, men jag lovar att de var här! 

På kvällen kom även en massa kompisar hit och drack öl och åt salta pinnar till klockan 1 på natten, det var kul det med! 

 


Fredag kväll



min värsta fiende


Imorgon ska vi ha gäster här, ganska många sådana även. Så idag var vi och handlade allt vi behöver till maten som vi ska ordna med både ikväll och imorgon, och nu när Martin jobbar tänkte jag att jag skulle passa på att städa lägenheten. Vad händer då tror ni? Jo, dammsugaren lägger av efter 30 sekunder. Jag tar mitt förnuft till fånga, skruvar isär lite och ser att det är lite väl mycket ljusblont hår i borsten. Ojdå. 
Rengör den och har i den i dammsugaren igen. 
Den stannar efter ytterligare 30 sekunder. Då visar det sig att borsten nu inte snurrar som den ska?? Jaha, trixar lite med den och får dit remmen som håller borsten på plats samt snurrar den. Startar igen, kör dammsugaren över mattan OCH DÅ FASTNAR DET EN JÄVLA TRÅD FRÅN MATTAN I SNURRMANICKEN SOM GÖR ATT BORSTEN SNURRAR OCH HELA JÄVLA BORSTEN FAR UT PÅ MATTAN.
typ där gav jag upp.


Vad gafflar ni om?


Har ni sett reklamen om den här programserien på på tv? De tar upp massvis med olika problem som vi svenskar har med mat idag, t.ex hetsen att lägga upp matbilder på instagram, hur vi ser på bäst före-datum eller varför vi tycker det är så himla jobbigt att bjuda hem folk på middag. 
Just detta avsnittet tyckte jag var särskilt intressant eftersom jag själv nu tänker mycket på hur det ser ut i mitt kylskåp och nästan får ångest över att jag behöver slänga något som blivit gammalt när jag kunde ha gjort något åt det tidigare. De pratar även om dumpstring, vilket intresserar mig rätt mycket. Det är ju helt enkelt när du går och letar efter mat i matcontainrarna som finns i anslutning till de flesta mataffärer samt restauranger, och kan hitta huur mycket bra mat som helst som inte ens passerat sitt bäst före-datum! 
I större städer finns det till och med folk som kan leva på detta helt och hållet! Man kan hitta massvis med frukt, grönsaker, mejeriprodukter och till och med kött som är hur fräsht som helst, och bor man nära ett bageri kan man få tag bröd i mängder! Kanske något att prova på?

Det är verkligen dags att vi börjar fundera över hur mycket mat vi slänger iväg som hade kunnat användas. Jag har tänkt så mycket på det, särskilt nu när vi har så många flyktingar som kanske inte kan äta bra mat. Tänk då om man kunde samla ihop massa fullt ätbar mat från containrar och skänka till dem?



Tumblr inspo

 


Söndag kväll

Nu är det söndag kväll igen, ännu en vecka har gått! Fyra dagar kvar av praktiken och sedan är det back to school. Har lite separationsångest men det ska samtidigt bli skönt att kunna flytta hem på riktigt igen och slippa sova hos mamma. Nu är jag hemma i lägenheten och pysslar lite, och fick sån myskänsla att jag tänkte jag kunde dela med mig av den.


Trivs så bra i vårt vardagsrum om kvällarna när höstmörkret har lagt sig. Levande ljus och ljusslingor gör livet lite bättre! Om ni undrar varför det står en rymdstation vid fönstret så är det Martins växthus som han har byggt. Där i lever basilika och persilja för tillfället. Levde där gjorde även vår köttätande växt Carolus men han gick hastigt bort :'( RIP Carolus ♥

Nu på kvällningen har jag bakat äppelpaj och lyssnat på Kill Hannah/Wrongchilde i högtalarna. Har ju även Mat hängande på väggen i köket nu, emellan smultronen och Amsterdam. Där passar de bra!
Så resten av kvällen tänkte jag äta äppelpaj, se på Pretty Little Liars och bara njuta av att vara hemma! 
Imorgon åker jag tillbaka till Tranås igen men på torsdag får jag återvända till Mjölby för gott!


Familjehelg ♥

Åh vad lycklig jag är efter att ha fått spendera massa tid med mina syskonbarn i helgen!
Trots att jag har jobbat och varit hemma i Mjölby emellan varven så har jag fått tid till att leka kurragömma med Oscar och gosa massvis med lilla Leo som bara växer och växer! 

 


Bags from Bubbleroom

Have2have Väska med axelkedja, Iria Svart Bubbleroom.sePieces Dana Small Cross Over Bag Black Bubbleroom.seHave2have Ryggsäck med fransar, Perry Svart Bubbleroom.seHave2have Axelremsväska med fransar, Fringy Svart Bubbleroom.se

1 - 2 - 3 - 4

Jag har blivit besatt i min jakt på den perfekta handväskan!
Kanske är jag för kräsen men efter veckor av sökande både på nätet och på loppisar så har den rätte fortfarande inte dykt upp! 
Här är några snygga jag hittade på Bubbleroom iallafall men de känns ändå inte jag.... äsch.
(och ja jag vet att det är en ryggsäck men den var fin ok?? dont judge.)


Breakfast


Idag bestämde jag och Martin oss för att vi hade förtjänat en god frukost på café istället för att käka knäckebröd hemma. 
Varsin baguette med brieost och salami, varm choklad, cappuchino och en snickerskaka åkte ner och gjorde oss redo att ta oss an söndagen. 
Nu är Martin iväg och jobbar och jag ska snart bege mig mot Tranås. Imorgon börjar tredje praktikveckan! 
Hoppas att ni har haft en trevlig helg :)


Vitamin-boost


1 grönt äpple
2 apelsiner
1/2 citron
Ca 5 snacksmorötter (eller en vanlig)
Två nävar spenat
Ingefära efter behag
Ca 2dl apelsinjuice

Mixa allt i några minuter och drick! 
Perfekt en mulen höstdag när man behöver lite energi!


MEAN GIRLS DAY










Venice


Jag vill så himla gärna åka till Venedig en dag, och glida fram i en gondol i vattnet.
Tänker att Venedig påminner om Amsterdam med sina eviga kanaler, och det tyckte jag om. All den härliga kultur och arkitektur som trollbinder en. 
Kan inte så mycket om Italien i sig, och pratar inte ett ord italienska (kan säga "pizza") men man får ju försöka! 

Är det någon av er som läser som har varit i Venedig? 


October 2nd



För exakt två år sen satt jag med en liten valp-Oliver i knät och peppade för min och Annikas resa till London! 
Ikväll ska jag och syrran ha Idol-mys hemma hos mamma, och resten av helgen spenderar jag ledig, helt för mig själv. Det ska bli så bra så bra, och på måndag sätter 3e praktikveckan igång. 
HELT SJUKT hur fort det har gått, redan halvvägs! Tycker om min praktikplats och mina vårdtagare såå så mycket, har redan separationsångest. :(


Throwback Thursday


Drömmer tillbaka till en morgon i juni när jag och Martin satt i Vondelpark, Amsterdam och åt frukost i sällskap med hundar och duvor.
Kan livet bli bättre?!


RSS 2.0