Ett inlägg om mat

Jag och Martin bestämde innan vi åkte till Amsterdam att vi skulle hålla oss till enbart kyckling och fisk i köttväg, och försöka äta så mycket vegetariskt vi kunde. Det visade sig vara lite svårt pga att Amsterdam är Steakhousens stad, men vi hittade lite guldkorn måste jag säga!


Vår allra första kväll gick vi till ett ställe som heter Wagamama som serverar japansk mat, vi åt två typer av Ramen, en med tofu och en med kyckling. Det var bland det godaste jag ätit i mitt liiiiv och vi tänkte gå tillbaka dit innan vi åkte hem men vi hann aldrig det. Wagamama finns även i Sthlm för er som vill prova i Sverige.
Här chansade vi även och beställde en holländsk öl (som syns på översta bilden) som smakade mer citronläsk än öl och det är officiellt den första ölen som jag har druckit och tyckt om! Beställde den fler gågner, både med och utan alkohol. Radler Lemon hette den, tips tips!

En eftermiddag stötte vi på en hamburgerrestaurang, vid namn Ellis som serverade supergoda veggieburgare, tyvärr stod det inte exakt VAD den innehöll men vi smakade noga och gissade på paprika. 
Åt ej Martin men han får vara med på bild ändå pga handsome as fuck.

1. Pasta med chili, tomatsås och vitlök på en italiensk restaurang. Jävligt starkt men samtidigt såå gott! 
2. Kycklingfilé med grönsaker, majonäs och barbequesås, samt pommes. Något holländare inte verkar ha förstått är att pommes ska vara en DEL av rätten, inte ett tillbehör. Nästan all mat serverades utan potatis och man fick beställa det till, eller en sallad om man vill t.ex.

1. Frukost dag två; bagels med kyckling, avocado & pinjenötter, samt färskpressad juice, på Bagels & Beans. Holländare älskar tydligen juice i alla dess former, varenda cafe och tillochmed matbutikerna hade juicepressar! Very good I must say!
2. Potatis- och purjolöksoppa med rostat bröd, på Cafe Haavelaar.
 


Postat av: ɑ n n i k ɑ
2015-06-08 - 18:50:52

Super mumsigt :D

Svar: jaa det var verkligen fantastiskt :)
Corny

URL: http://blogofphoto.webblogg.se


Postat av: Gosia
2015-06-09 - 21:08:05

MEH! Åt ni inte de typiska pannkakor?! Haha

Svar: JO haha vi gjorde faktiskt det men bilderna blev så suddiga och jag var för sugen så vi högg in direkt! åt med banan&choklad mmmm <3
Corny

URL: http://gosias.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0